بررسی آلاینده های زیست محیطی در یک نیروگاه سیکل ترکیبی بدلیل عدم توازن نسبت هوای اضافی به سوخت، در فرایند احتراق (نمونه مورد مطالعه: یکی از بویلرهای نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت)
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,452
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WEECONF01_012
تاریخ نمایه سازی: 18 فروردین 1399
چکیده مقاله:
استفاده از منابع انرژی از قبیل سوخت های فسیلی علارغم تسهیلات فراوانی که برای جوامع بشری به ارمغان آورده است، بامعضلاتی از قبیل تغییر شرایط اقلیم، اثرات گلخانه ای، گرمایش جهانی، بارش بارانهای اسیدی و ایجاد مواد سرطانزا همراهشده است. بخش های عمده مصرف کننده سوخت های فسیلی عبارتند از صنایع یا کارخانجات، صنایع گرمایشی خانگی وتجاری، وسایل نقلیه موتوری و نیروگاه ها هستند که در این میان نیروگاه ها بیشترین سهم مصرف سوخت های فسیلی را بهخوداختصاص داده اند. بررسی های حاکی از آن است که با توجه به نیاز روز افزون جامع بشری به سوخت های فسیلی و عدماطمینان سرمایه گذاران در بخش های انرژی نو از جمله زمین گرمایی ، خورشیدی ، ماگماو ... باعث شده وابستگی نیروگاه هابه سوخت تا سال های متمادی ادامه یابد. نیروگاه های حرارتی از پرکاربردترین و مهمترین نیروگاه های متدوال در جهان وایران هستند. این نیروگاه ها انرژی نهفته در سوخت های جامد، مایع ،گازی و... را به انرژی برق تبدیل می کنند. نیروگاههای حرارتی، طیف وسیعی از نیروگاه ها را در بر می گیرند که از آن جمله می توان به نیروگاه های بخار، گازی، چرخهترکیبی، اشاره نمود. عمده اثرات زیست محیطی نیروگاه ها آلودگی هوا، آب و خاک می باشد. علت اصلی آلودگی هوا را میتوان در ناخالصی یا احتراق ناقص سوخت جستجو نمود که طی آن بر اثر عدم سوخت رسانی کامل یا نسبت نامناسب هوا وسوخت، پس از احتراق، آلاینده های مختلف به جو راه می یابند. بررسی عملکرد احتراق در بویلرهای نیروگاهی یکی ازمباحث مهم در تعیین تلفات انرژی خروجی از دودکش و آلایندگی زیست محیطی نیروگاه حرارتی می باشد.عوامل موثر دروضعیت عملکرد احتراق در بویلرها متاثر از پارامترهای متعددی می باشد که در این مقاله مورد بحث و بررسی قرارمی گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شیرزاد مرادی
داشجوی کارشناسی ارشد، گروه تخصصی مهندسی انرژی، دانشکده منایع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران
علیرضا سرائی
استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
اندیشه شیعه بیگی
استادیار، گروه مهندسی انرژی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، تهران، ایران