پردازش دیجیتال تصاویر ترموگرافی به منظور استخراج دمای کانوپی به روش خوشه بندی فازی تقویت شده با آستانه گذاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM12_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پدرام شعاع

دانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکدە کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

عباس همت

استاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکدە کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

رسول امیرفتاحی

دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی اصفهان

مهدی قیصری

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکدە کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

پایش وضعیت آبی گیاه یکی از مهمترین مسائل مطرح شده در علم کشاورزی دقیق می باشد. این مهم در مناطق خشک و نیمه خشکاز جمله ایران اهمیتی دوچندان پیدا می کند. اخیرا با علم به اینکه دمای برگ با کاهش سهولت دسترسی گیاه به آب بالا می رود، می توان ازترموگرافی به منظور دور سنجی دمای کانوپی به منظور تعیین سطح تنش آبی گیاه استفاده کرد. در این مطالعه از تصویر برداری حرارتی درباغ زیتون به منظور استخراج اتوماتیک دمای کانوپی استفاده شد. از مراجع تر و خشک با دوهدف تعیین آستانه و دیگری محاسبه شاخصتنش آبی استفاده شد. به کمک فیلترگذاری، لبه یابی و همچنین عملیات مورفولوژیکی مراجع در تصویر مشخص شدند. برگ های آفتابی وسایه کانوپی با خوشه بندی فازی تقویت شده با آستانه گذاری روی خوشه ها مشخص و دمای میانگین آنها استخراج شد. روش در حدودنود درصد موارد قادر به شناسایی مراجع بود. دمای بدست آمده از روش پردازش کامپیوتری با دمای مستخرج از روش کاربر محور مقایسهو اختلاف معنی داری مشاهده نشد. از این روش می توان در پایش وضعیت آبی باغات میوه استفاده نمود.

کلیدواژه ها

ترموگرافی، پردازش تصویر، دمای کانوپی، شاخ تنش آبی گیاه،خوشه بندی فازی، آستانه گذاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.