بذرکار سمبه ای دستی برای کاشت لوبیا در مزارع کوچک

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 962

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAMEM12_013

تاریخ نمایه سازی: 7 فروردین 1399

چکیده مقاله:

به علت کوچک بودن زمینهای کشاورزی، بذر برخی از محصولات مانند لوبیا در مناطقی از کشور به صورت دستیکاشته می شود که انجام این کار باعث وارد شدن صدمات عضلانی-اسکلتی به کشاورز می شود. هدف از انجام پژوهشحاضر طراحی، ساخت و ارزیابی یک کارنده سمبه ای ساده است که قادر به کاشت بذر به شیوه مشابهی با آنچه در مزارعکوچک و به شکل سنتی صورت می پذیرد، باشد. نکته مهم در طراحی این بذرکار امکان استفاده از آن توسط یک اپراتوربه صورت ایستاده است تا از آسیب های اسکلتی- عضلانی وارد به کشاورز در شیوه کاشت سنتی جلوگیری شود. همچنین دراین پژوهش مکانیزم اندازه بندی بذری طراحی شد که محرک آن با مکانیزم ایجاد حفره هماهنگ باشد. برای ارزیابی کارندهدو نوع بذر لوبیا (لوبیای چیتی و لوبیای سفید) در دو مزرعه دارای خاک متفاوت (لوم رسی سویلت دار و لوم شنی) توسطکارنده کاشته شد و شاخص های ارزیابی کارنده (سرعت کاشت، شاخص بی بذری، شاخص چند بذری، شاخص کیفیتتغذیه بذر و شاخص پر شدن حفره) در سطوح عوامل آزمایشی مقایسه شدند. برمبنای نتایج به دست آمده بهترین کارکردکارنده در کاشت بذر لوبیای چیتی در خاک لوم رسی سیلت دار حاصل شد. همچنین برای تکمیل کارنده و ایجاد امکانکاشت بذرهای با اندازه مختلف، سلول بذرگیر کارنده باید قابل تعویض باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

ایمان احمدی

استادیار مکانیک بیوسیستم، گروه مهندسی تولید وژنتیک گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)i_ahmadi_m@yahoo.com