شوک قیمتی نهاده های تولید ذرت دانه ای و تاثیر آن بر قیمت محصول: رهیافت خودرگرسیون برداری با داده های تابلویی (PVAR)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و توسعه کشاورزی، دوره: 31، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JEAD-31-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 350
نویسندگان
استادیارگروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده علوم زیست محیطی و کشاورزی پایدار، دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشجوی کارشناسی ارشد، اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر شوک های قیمتی نهاده های مورد استفاده در تولید ذرت دانه ای، بر قیمت این محصولاست. برای این منظور ازداده های مربوط به قیمت نهاده های مورد استفاده در تولید ذرت از جمله زمین، کود، نیرویکار، بذر و سم و همین طور قیمت محصول ذرت از سالزراعی 79-1388 تا 91-1390 برای 16 استان کشور که تولید کننده 93/5 درصد از ذرت تولیدی کشور میباشند، از روش خود رگرسیون برداری با کاربرد داده های تابلویی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که نوسان قیمت ذرت تا حدی متاثر از قیمت عوامل تولید است. 63 % ازتغییرات رشد قیمت ذرت مربوط به مقادیر گذشته خود متغیر 4/8 درصد مربوط به تغییر در رشد اجاره زمین، 24 درصد مربوط به تغییر در رشد قیمت کود شیمیایی؛ 5/1 درصد مربوط به رشد تغییر در رشد قیمت بذر (با توجه به نتایج تخمین نحوه اثر گذاری معکوس است)، و 1/4 درصد مربوط به تغییر دررشد قیمت سموم کشاورزی است.با توجه به ارتباط بین قیمت نهاده ها و ستاده ذرت، سامان دهی بازارتقاضای نهاده ها و تامین و توزیع به موقع آن ها درجهت کنترل نوسانات و شوک های قیمتی در بازار نهاده می تواند در تثبیت قیمت محصول ذرت موثر باشد.کلیدواژه ها
انتقال قیمت، ایران، کشاورزی، هزینه تولیدمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثرات ترکیبات جایگزین در فرمولاسیون کلوچه
- تاثیرانواع کود زیستی (ورمی کمپوست ، کمپوست)به همراه کود شیمیایی بر جذب فسفر، آهن، روی و خصوصیات فیزیولوژیک در سه رقم از گیاه گندم (Triticum aestivum)
- مدیریت استفاده از گونه های گیاهی مقاوم به خشکی در فضای سبز شهری تهران
- جایگاه کنترل ژنتیکی در آینده کشاورزی ایران
- اثر کودهای هیدروژلی به دست امده از ضایعات میوه بر عملکرد کمی و کیفی انگور رقم رطبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.