BEP 1 و نقش آن در مدلسازی اطلاعات ساختمان(BIM) 2

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0655
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد اخلاصی

استادیار دانشگاه علم و صنعت گرایش فناوری

پوریا توفیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت گرایش فناوری

چکیده

در چند سال اخیر، صنعت ساخت و ساز، هم در کشور و هم در سراسر جهان به سمت استفاده از فناوری BIM (مدل سازی اطلاعات ساختمان) گرایش پیدا کرده است. این فناوری نوپا در تمامی مراحل پروژه، از طراحی، اجرا تا نگهداری و حتی تخریب ساختمان پس از عمر مفید خود به کمک طراحان، مهندسین، کارفرما و ...آمده است، از این رو داشتن یک برنامه اجرایی BIM3، قبل از شروع فرآیند ساخت امری ضروری است. برنامه اجرایی BIM به اعضای پروژه کمک میکند تا نسبت به وظایف خود، نحوه ی هماهنگی و همکاری با دیگر بخشهای پروژه، نحوه تبادل اطلاعات و ... آگاهی کامل داشته باشند. متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم آشنایی مهندسین، عدم آموزش مناسب، عدم پذیرش عمومی و ... نه تنها نسبت به این بخش بی توجهی شده که بعضا هیچگونه آگاهی نسبت به آن وجود ندارد، به همین دلیل در این مقاله سعی شده ضمن معرفی BEP (برنامه اجرایی (BIM و فواید آن الگویی از اجرای BIM جهت آشنایی بیشتر مهندسین ارائه گردد.

کلیدواژه ها

برنامه اجرایی BIM، صنعت ساختمان، مدل سازی اطلاعات ساختمان، الگوی نوشتن BEP،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.