بررسی پارامترهای مختلف تاثیرگذار بر عملکرد دیوارهای حائل خاک مسلح با روش تحلیل عددی المان محدود

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0427
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیرتهران، واحد دانشگاهی گرمسار،

علی نبی زاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی،

چکیده

از میان انواع روشهای اجرای دیوارهای حائل، دیوارهای خاک مسلح (GRS) به خاطر سرعت اجرای کار فوق العاده زیاد در مقایسه با دیوارهای سنگی و بتنی و از طرفی مقاومت بسیار بالا در در مقابل زلزله و نیز هزینه اجرای کمتر، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. این دیوارها برای اجرا در زمینهای شیب دار، زمینهای در معرض ناپایداری شیروانی و یا در نواحی که خاک از ظرفیت باربری کمی برخوردار باشد، همچنین درمناطق شهریکه نمیتوان شیروانی را با شیب کم پایدارسازی نمود استفاده از آنها توصیه میشود. در کشور ایران عمدتا از ده ه 60 ، بناهای مختلفی با استفاده از روش خاک مسلح اجرا شده که از آن جمله میتوان به دیوارهای نگهبان حاشیه بزرگراه مدرس، دیوارهای نگهبان شمال بزرگراه صدر و رمپهای پل افسریه در تهران اشاره کرد. به علت گسترش این روش در نقاط مختلف دنیا و تنوع موقعیتهای جغرافیایی و اقلیمی در این نقاط، روش خاک مسلح باید دائما خود را با شرایط جدید وفق دهد. این باعث میشود که روش خاک مسلح همواره در حال پیشرفت و بالا بردن کیفیت آن باشد. در تحقیق حاضر، با استفاده از روش اجزاء محدود، تغییر مکان جانبی خاک پشت یک دیوار حائل خاک مسلح مورد برسی قرار گرفته است. طبق مهمترین نتایج بدست آمده با کاهش درصد تغییرات در پارامترهای هندسی ژئوتکستایل ها (طول (L) و فاصله بین آنها (S) )، L بیشترین تاثیر را بر تغییر مکان افقی دارد، درحالیکه با افزایش درصد تغییرات در پارامترهای مختلف هندسی L و S، S بیشترین تاثیر را بر تغییر مکان افقی خواهد داشت، از طرفی با کاهش درصد تغییرات در پارامترهای مختلف مقاومتی خاک (ϕ, E,c) و پارامتر مقاومتی ژئوتکستایل ها (EGeotextile) ، مدول الاستیسیته خاک بیشترین تاثیر را بر تغییر مکان افقی دارد، درحالیکه با افزایش درصد تغییرات در پارامترهای مختلف، زاویه اصطکاک خاک (ϕ)، بیشترین تاثیر را بر تغییر مکان افقی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

دیوارحائل خاک مسلح، تغییرمکان افقی دیوار، تحلیل المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.