تاثیر ابیاری و کود نیتروژن بر عملکرد و کارایی مصرف آب چای در فومن

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 848

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_328

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

بهترین راه حل برای افزایش راندمان تولید محصول در با غهای چای، استفاده صحیح و مناسب از نهاد ههای کشاورزی به ویژه آب و کود است. از جمله روش های موثر که جهت ارتقاء و بهبود آب کشاورزی، انجام آبیاری تکمیلی و تلفیق مدیریت بهینه آب و تغذیه گیاهی به خصوص نیتروژن می باشد. به این منظور یک آزمایش مزرعه ای، جهت بررسی تاثیر آبیاری و کود نیتروژن بر عملکرد و کارآیی مصرف آب گیاه چای در فومن(استان گیلان) اجرا شد. در این تحقیق از سیستم آبیاری بارانی ت کشاخه ای و طرح آزمایشی کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی استفاده گردید. عامل اصلی شامل سه سطح نیتروژن N3 و N2 ، N1 و100، 180 و 360 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) بود که در سه تکرار به صورت تصادفی قرار داده شدند در دوره رشد تغییرات رطوبت خاک با روش وزنی محاسبه گردید. نتایج نشان داد که مصرف بهینه کود نیتروژن ( 180 کیلوگرم درهکتار) همراه با آبیاری کامل، تولید محصول ( 10144 کیلوگرم برگ سبز در هکتار) و کارآیی مصرف آب 0/498 کیلوگرم در مترمکعب آب مصرفی) را افزایش داده و آبیاری در مقایسه با نیتروژن، تاثیر بیشتری بر عملکرد و کارآیی مصرف آب داشته است.

نویسندگان

سیدمجید میرلطیفی

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

کوروش مجدسلیمی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :