بررسی تیمارهای مختلف سرمایی بر روی جوانه زنی گیاه دارویی بنفشه ایرانی

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,124

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_278

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

بنفشه ایرانی (Viola oderata) گیاهی علفی و دو ساله و متعلق به خانواده Violaceae است، این گیاه یکی از گیاهان دارویی پرمصرف در طب سنتی ایران می باشد که در مصارف دارویی گیاه تازه یا خشک در درمان بکار می روند. این گیاه به عنوان گیاهی تب بر، خلط آور و مدر و مسکن التهابات دستگاه تنفسی شناخته می شود و در درمان گلو درد و رماتیسم نیز بکار می رود. از آنجا که این گیاه مانند اکثر گلهای دو ساله برای رسیدن به بالاترین عملکرد پیکرده رویشی و گل شرایط کشت در نیمه دوم شهریور ماه را می پسندد بذور کشت شده در این زمان فرصت تامین نیاز سرمایی لازم را قبل از سبز شدن بذر نیافته و در نتیجه جوانه زنی با درصد و سرعت کمی اتفاق می افتد، در نتیجه تولید کنندگان مجبور به پرداخت هزینه های بیشتری برای خرید بذر می شوند. هدف از اجرا این آزمایش بررسی تیمارهای مختلف سرمایی بر روی نقشه ایرانی بود که به صورت فاکتوریل در غالب طرح کاملا تصادفی با بررسی 3 فاکتور، شاهد ( بدون تیمار سرمایی)، تیمار سرمای خشک و تیمار سرمایی مرطوب انجام گردید. و چهار صفت درصد، سرعت و یکنواختی جوانه زنی و میزان رشد گیاهچه ها بررسی شد. در نتایج بدست آمده مشخص گردید بهترین تیمار برای صفت درصد جوانه زنی و یکنواختی جوانه زنی( تیمار سرمایی خشک) و برای سرعت جوانه زنی و ارتفاع رشد تیمار سرمایی مرطوب می باشد.

نویسندگان

سیدنجم الدین مرتضوی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه زنجان

حسین ربی انگورانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه زنجان

سپیده امیراصلانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه زنجان

عزیزه عتیق

دکتری داروسازی عمومی عضو کمیته تحقیق و توسعه دانشکده داروسازی زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امید بیگی، رضا. 1379. رهیافت های تولید و فرآوری گیاهان ...
  • اسماعیلی قهساره، محمد و محمد کافی. 1384. گلکاری علمی و ...
  • پور اسماعیلی، معصومه و شریفی مظفر. 1382. بررسی اثر تیمار ...
  • رجحان، محمدصادق. 1379. بهداشت و درمان با گیاهان دارویی. انتشارات ...
  • رجبیان، طیبه. حسنی، صبورا. و فلاح حسینی. 136 تاثیر تیمار ...
  • نمایش کامل مراجع