اثر عمق آب آبیاری و جایگذاری لاترال آبیاری قطره ای زیرسطحی بر عملکرد و برخی صفات مورفولوژیک گندم زمستانه در شهرستان سنندج
محل انتشار: دوفصلنامه تولید و ژنتیک گیاهی، دوره: 1، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 550
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWR-1-1_004
تاریخ نمایه سازی: 5 خرداد 1398
چکیده مقاله:
محدودیت منابع آب مهمترین مانع در گسترش کشاورزی پایدار در ایران به شمار میرود. استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی ضرورتی اجتناب ناپذیر در جهت حفظ منابع آبی محسوب می گردد. کاربرد روش های نوین آبیاری و استفاده از راهبردهای مدیریتی مانند کم آبیاری مایه افزایش عملکرد فراورده ها و بهره وری آب میگردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری و عمق جایگذاری لاترال آبیاری قطرهای بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی صفات مورفولوژیک گندم زمستانه در سنندج بود. آزمایش مزرعهای این پژوهش در سال 1396 و به صورت طرح کرت های خردشده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی اجرا گردید. کرت های اصلی و فرعی پژوهش حاضر به ترتیب دربرگیرنده سطوح آبیاری (60 و80 و100 و120 درصد نیاز آبی) و عمق جایگذاری لاترال های آبیاری (0 و30 و40 و 50 سانتیمتر) بود. برآیندها پژوهش نشان داد که اثر عمق آب آبیاری و عمق نصب لاترال بر عملکرد و اجزای عملکرد معنی دار بود (p≤0.01). بیشینه عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک محصول گندم در سطح آبیاری 100 درصد نیاز آبی و عمق جایگذاری لاترال آبیاری قطرهای زیرسطحی برابر30 سانتی متر حاصل شد. برآیندهای مقایسه میانگین اثر متقابل فاکتورهای آزمایشی نشان داد بیشترین عملکرد کاه و کلش در تیمار با عمق آبیاری120 درصد نیاز آبی و عمق کارگزاری لاترال برابر 40 سانتی متر به دست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منصور سعیدی
دانشجوی گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
پرویز فتحی
گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
مهدی کوچک زاده
گروه آبیاری و زهکشی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :