آنالیز حساسیت مدل AERMOD نسبت به فاکتورهای فیزیکی دودکش
محل انتشار: فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط، دوره: 4، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 495
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JREH-4-3_002
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1398
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مهم ترین معضل جهانی محیط زیست به ویژه در شهر های بزرگ، آلودگی هوا است که بعنوان یک تهدید دائمی و جدی برای سلامت و بهداشت جامعه و محیط می باشد. هدف از این پژوهش بررسی و تحلیل فاکتورهای فیزیکی دودکش ها بر میزان غلظت آلاینده ها در مدل AERMOD می باشد. مواد و روش ها: در این پژوهش مدلسازی برای 4 کارخانه؛ ارچین، خیام، نوآوران و مجتمع کاشی میبد برای 6 ماه اول سال 1394، صورت گرفت. جهت اجرای مدل با در نظر گرفتن مساحت 20×20 کیلومتر مربع به مرکزیت کارخانه خیام، جهت اجرای زیر مدل ائرمت از داده های هواشناسی میبد به صورت میانگین سه ساعته و جهت اجرای زیر مدل ائرمپ از مدل رقومی ارتفاع SRTM 50 متر استفاده گردید. جهت آنالیزهای آماری از نرم افزار اس پی اس اس ویرایش 22 مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: نتایج آنالیز آماری نشان داد که کارخانه های مذکور از نظر میزان پراکنش ذرات اختلاف معنی دار داشته که کارخانه نوآوران بیشترین غلظت و کارخانه مجتمع کاشی میبد، کمترین مقدار را به خود اختصاص داده بودند. نتیجه گیری: نتایج رتبه بندی فریدمن نیز حاکی از آن بود که فاکتورهای فیزیکی کارخانه، تاثیر گذار بر میزان غلظت ذرات، به ترتیب عبارتند از: قطر دودکش، دبی خروجی ذرات معلق، سرعت خروج ذرات معلق، ارتفاع دودکش، دمای دودکش و ارتفاع گیرنده. صحت سنجی مدل با 23 نقطه اندازه گیری شده با دستگاه محیطی در ماه های مختلف صورت گرفت که نتایج همبستگی نتایج مدل و نقاط شاهد با مقدار معنی داری 0/002، تایید شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهسا معین
کارشناس ارشد محیط زیست
سولماز شمسایی
دانشجوی دکتری مهندسی منابع طبیعی-محیط زیست- آلودگی های محیط زیست، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، خوراسگان
زهرا خبری
کارشناس ارشد محیط زیست
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :