برآورد اولیه میدان سرعت و استرین از شبکه دائمی GPS ایران برای اهداف ژئودینامیک ( IPGN )
محل انتشار: اولین همایش پیش نشانگرهای زلزله
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,797
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEQP01_015
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1386
چکیده مقاله:
وجود زمین لرزه های تاریخی ) ) Berberian,١٩٩٤;Ambraseys Melville,١٩٩١ پیش از سده ششم و نیز داده های ثبت شده دستگاهی نشان دهنده این مطلب است که ایران همواره دستخوش زمین لرزه های بسیار ویرانگری بوده که نمونه اخیر آن زلزله 5 دی 1382 بم و 4 اسفند 1383 زرند و داهوییه هستند .
موارد مشابه در تاریخ زلزله ایران توجه مسئولان امر را به این نکته معطوف نمود تا در پی ایجاد یک شبکه سراسری برای مطالعات ژئودینامیکی باشند . بدین منظور در سال 1383 فاز اولیه شبکه دائم GPS ایران متشکل از 107 ایستگاه طراحی و ساختمان راه اندازی شد . داده های جمع آوری شده در مرکز محاسبات ژئودینامیک پردازش و تحلیل می شوند و در نتیجه مختصات ایستگاه ها با انحراف معیار مربوطه و سری زمانی برای هر ایستگا ه محاسبه می گردد . در حال حاضر 2/5 سال از جمع آوری مشاهدات ایستگاه های دائمی گذشته و می توان به میدان سرعت قابل اطمینانی برای این شبکه دست یافت . لذا در این مقاله به بررسی نتایج اولیه میدان سرعت به دست آمده طی 2/5 سال و همچنین تعیین میدان استرین مربوطه پرداخته می شود . نتایج حاصله حاکی از تعیین میدان سرعت با انحراف معیار 0/5 میلی متر نسبت به چهارچوب مبنا اوراسیا و همچنین میدان استرین محاسبه شده تطابقی قابل قبولی با مقادیر حاصله از روش های لرزه نگاری - روش ژئودتیک ) ) GPS که به صورت دوره ای قرائت گردیدند دارد
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :