مطالعه روند پر شدن دانه جو بهاره (.Hordeum vulgar L) متاثر از تلقیح بذر با باکتری های افزاینده رشد گیاه (PGPR) در سطوح مختلف کودهای نیتروژن و فسفر
محل انتشار: سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 302
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCOCA03_148
تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1398
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی تاثیر باکتری های افزاینده رشد گیاه بر روند پر شدن دانه جو در سطوح مختلف کودهای نیتروژن و فسفر،آزمایشی دو ساله در سال های زراعی 89-1389 و 90-1389 در مزرعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل انجام شد. کرت های اصلی شامل دو عامل نیتروژن در سه سطح (صفر، 40 و 80 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص از منبع اوره) و کود فسفر(صفر، 30 و 60 کیلوگرم فسفر در هکتار بهصورت (P(2)O(5 و کرت های فرعی به تلقیح بذور با باکتری های افزاینده رشد گیاه در 4 سطح (بدون تلقیح، تلقیح با ا زتوباکتر کروکوکوم استرین 5، ا زتوباکتر لیپوفرم استرین OF و مخلوط دوباکتری) اختصاصداده شدند. نتایج نشان داد سرعت و دوره موثر پر شدن دانه به طور معنی داری تحت تاثیر مقادیر کودهای نیتروژن و فسفر وپیش تیمار بذر با باکتری های محرک رشد قرار گرفت. حداکثر وزن دانه در طول پر شدن دانه در پیش تیمار بذر با هر دوباکتری در بالاترین سطح از مقادیر کودهای نیتروژن و فسفر برآورد گردید. بنابراین به نظر می رسد به منظور افزایش اینصفات می توان پیشنهاد نمود که پیش تیمار بذر به طور توام با باکتری های آزتوباکتر و ازوسپریلیوم و در بالاترین سطح ازمقادیر کودهای نیتروژن و فسفر به کار برده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید حکم علی پور
استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
منوچهر شیری جناقرد
استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی