ایران: حرف اول و آخر در معادلات ژئوپلیتیکی خاورمیانه
تمام دنیا به این موضوع نگاه می کنند سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ در عراق و افغانستان آمریکا حضور داشته است و با ۳۸ پایگاه منطقه ای خود ایران را محاصره کرده حالا بعد ازگذشت این ۲۰ سال آن هم در شرایطی که آمریکا در دهه اول این قرن حاکمیت داشته است ، ابرقدرت بوده است و تمام فشارهای سیاسی نظامی اقتصادی را هم به ایران وارد کرده است و این در حالی است که ایران ۲۰ سال بعد (یعنی تا سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴)، وضعیت را از آن وضعی که ما در محاصره کامل بودیم به گونه ایی درآورده که آمریکا در انتهای مدیترانه است و مشغول دفاع از اسرائیل است و این در حالیست که ایران مشغول موشک باران اسرائیل است دنیا به این فکر می کند که ۲۰ سال دیگر ایران کجاست تو منطقه ای که بیشترین ذخایر هیدروکربنی دنیاست پل تمدنی شمال ، جنوب ، شرق و غرب دنیاست و انواع مینرال ها ، تمدن های قدیمی و... یعنی به هر لحاظ که حساب کنید خاورمیانه آنقدر مهم است که هیچگاه روی آرامش نمی بیند و همیشه در تلاطم ، کودتا ، جنگ ، انقلاب و ... است.
دقت بفرمایید آمریکا هیچگاه بیان نمی کند خاور دور بزرگ ، اروپای بزرگ ، آفریقای بزرگ می گوید خاورمیانه بزرگ یعنی چه؟ یعنی کشورها را نمی تواند کش بدهد که بزرگ شوند و در تلاش برای تجزیه این کشورهاست و سیاست قدیمی آنهاست که آنها را تکه تکه کند و در نتیجه ایران منطقه بسیار مهمی است و دلیل اول ما توانستیم در دو دهه اول رفته رفته تا سال ۲۰۲۰ و تا همین اواخر ۲۰۲۴ به خودمان حاکمیت بدهیم و دلیل دوم احاطه ایران به بیش از دو آبراه فوق استراتژیک از میان ۷ آبراه مهم دنیا از جمله کانال پاناماست. مستحضر باشید نقش این آبراه ها این است که این ها میانبر هستند و اگر این ها نباشند مسیر سفر چه کشتیرانی تجاری و چه نظامی طولانی تر می شود در نتیجه مسیر طولانی سوخت بیشتر ، آب های متلاطم بیشتر، ریسک غرق شدن بیشتر ، قیمت بیمه بیشتر و در نهایت قیمت تمام شده بیشتر می باشد.
بیشتر تجارت دنیا از روی آب انجام می شود مانند صادرات نفت گاز و تجارت کانتینری. به طور مثال اگر کانال پاناما بسته شود آمریکا باید با کشتی دور آمریکای جنوبی را بزند و مسیر اقیانوس آرام به سمت اقیانوس اطلس حرکت کند و به سمت پایین شیلی برود و راه دیگر این است که از وسط آمریکا از کانال پاناما که اخیرا مورد پسند آقای ترامپ قرار گرفته و در حال تصاحب آن است حرکت کند.
همچنین این کانال در حال حاضر زیر نفوذ امریکایی هاست ۰
آمریکایی ها حدود ۲۵ سال پیش کل مهندسی و راهبری کانال پاناما را در دست داشتند و بعد از اتمام کار تحویل پانامایی ها دادند ولی زیر نفوذ خودشان بود و در حال حاضر آمریکا به این نفوذ راضی نیست و مالکیت کانال را طلب کرده . این در صورتی است که این کانال در خاک پاناماست و در حاکمیت آنهاست چرا قصد تصاحب آنجا را کرده ؟به خاطر اینکه می خواهند از آنجا به عنوان یک ابزار برای کنترل استفاده کنند این نشان دهنده اهمیت آنجاست در آسیای جنوب شرقی تنگه مالاگا از اهمیت بالای برخوردار است که کارشناسان بر این باورند که اگر در سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ اتفاقی بیفتد رسما بر سر تنگه مالاگاست و در حال حاضر در آنجا بین چین و آمریکا به شدت تنش است دلیلش چیست ؟ به علت اینکه مسیر جاده ابریشم آبی از آنجا عبور می کند و تمامی مواصلات آن از آنجاست یعنی آسیای جنوب شرقی و چین گلوگاهشان از آنجاست و دیگری تنگه هرمز است که در حاکمیت ایران است و ۳۰ درصد منابع انرژی ، صادرات نفت و گاز از آنجاست و دیگری تنگه باب المندب است که اگر مقصد شما از اقیانوس به سمت اروپا و آمریکا باشد یا باید دور آفریقا را زده و یا باید به سمت دریای عرب حرکت کنید و از تنگه باب المندب در نزدیکی سواحل یمن و به سمت دریای سرخ بروید که در انتهای دریای سرخ بن بست است و یک کانال وجود دارد به نام کانال سوئز که از آن می توان به پشت مصر و اسرائیل رفت که آنجا دریای مدیترانه است و در نهایت به اروپا و آمریکا ختم می شود آن هم یکی از آبراه های فوق استراتژیک دنیاست از روزی که جنگ غزه شروع شد بعد از آن ۴۰ روز که انصارالله اسرائیل را زد چه اتفاقی افتاد مصری ها چند بار اعتراف کردند که بعد از بسته شدن باب المندب ترافیک دریایی و تجارت دریایی در کانال سوئز ۶۰ درصدکاهش یافته یعنی بیش از نیم آن .
ایران در حال حاضر حاکمیتی آنجا نیست ولی اعمال قدرتی در آنجاست به همین علت است که رسانه های انگلیسی تیتر زدند که دیگر تجارت این طرف دنیا دست آمریکا و اسرائیل نیست به قدرت جدید سلام کنید اینجا اشاره به کی داره ایران چون می فهمند قصه چیه. ۷ آبراه فوق استراتژیک وجود دارد که دو تا و نصفیش رو یکی حاکمیتی و دیگری را اعمال قدرتی بالای سر آنها ایستاده ایم.