خودمراقبتی کلید تاب آوری است.

1 اسفند 1403 - خواندن 3 دقیقه - 98 بازدید

خودمراقبتی کلید تاب آوری است.

خودمراقبتی کلید تاب آوری و سلامت است یافتن عواملی که به رضایتمندی و کارآمدی بیش تر فرد در زندگی منجر می­شود، ماموریت جدید روان شناسان عصر جدید است

طلوع و غروب خورشید نشان می دهد که زندگی در زمین جریان دارد.
روزها در پی هم می­آیند و این گونه زندگی ادامه پیدا می کند. ما انسان ها، تکامل یافته ترین موجودات کره زمین، به زندگی ادامه می­دهیم تا روزی که با آن خداحافظی کنیم.
بعضی از ما با خشنودی و بعضی نیز با ناخشنودی به زندگی ادامه می دهیم.
علم روان شناسی سال ها در پی کشف مولفه هایی بوده است که انسان با به کارگیری آنها بتواند روزهای بیشتری را خشنودتر و کارآمدتر زندگی کند
در زمانی نه چندان دور؛ محققان حوزه روان شناسی به مطالعه ویژگی های افراد ناسالم پرداختند تا دریابند چگونه فردی از مسیر سلامت فاصله می­گیرد و زندگی ناشادی را برای خود و اطرافیانش رقم می­زند.اما امروز محققان به بررسی زندگی افراد رضایتمند و سالم می پردازند تا به ویژگی های شخصیتی آنان و عواملی که بیش تر به آن توجه می­کنند، پی ببرند.به نظر می­رسد

خودمراقبتی کلید تاب آوری است خود مراقبتی و ارتقا دانش سلامت و یافتن عواملی که به رضایتمندی و کارآمدی بیش تر فرد در زندگی منجر می­شود، ماموریت جدید روان شناسان عصر جدید است.

شادکامی: کیمیای زندگی
از بین عواملی که توجه روانشناسان را به خود جلب کرده است، می­توان به شادمانی و رضایتمندی اشاره کرد که انسان در طول زندگی اش، در همه عصرها و نسل ها به دنبال آن بوده است.به زنگی روزانه خود نگاه کنید. همه ما به دنبال شادکامی و رضایتمندی هستیم. چرا همه مردم، از هر رنگ و نژاد و سنی، به دنبال این دو عامل مهم و به ظاهر پیچیده می­گردند؟

شادکامی از هیجان توام با شادی سرچشمه می­گیرد.
شادی هیجانی مثبت یا احساسی از روی رضایت است و معمولا با واژگانی مانند خرسندی، احساس بهزیستی، دلخوشی، نشاط و مسرت توصیف می شود.
در تحلیل مفهوم شادکامی، نظریه پردازان اغلب به دو مولفه شناختی و هیجانی اشاره می­کند.کلمه شادکامی دو معنای کاملا متفاوت دارد، معنای اول آن برای بیان احساس شادکامی به کار می­رود و معنای دومش برای بیان زندگی غنی و پربار احساس لذت،خوشحالی یا کامروایی. ما از احساسی که منجربه شادی می­شود، لذت می­بریم و به همین دلیل به دنبال آنیم.