غزه عروس هزار داماد

29 بهمن 1403 - خواندن 5 دقیقه - 135 بازدید

بعد از عملیات طوفان الاقصی بار دیگر مسئله فلسطین و ظلمی که بعد از جنگ جهانی اول به این مردم شد بار دیگر در صدر اخبار و مرکز توجه افکار عمومی مردم جهان واقع شد. بسیاری از رسانه های آزاد جهان به تاریخچه این اشغال پرداختند و دانشجویان و بسیاری از مردم دنیا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین اقدام به برگزاری راهپیمایی های متعدد نمودند. اسراییل بعد از عملیات طوفان الاقصی و شکست هیمنه سیاسی و نظامی و اطلاعاتی آن در بین افکار مردم جهان و ساکنان سرزمین های اشغالی جنایات فجیعی را در حق مردم مظلوم غزه انجام داد ولی باوجوداین، مقاومت این مردم نهایتا به ثمر نشست و توافق آتش بس و تبادل اسرا بین حماس و رژیم اشغالی منعقد شد. حماس که در طول این مدت برای شکست هیمنه اسراییل و افشای جنایات اسراییل از رسانه ها بهترین استفاده را برده و پرده از چهره اسراییل افکنده بود در طول جریان مبادله اسرا هم بهترین استفاده را برای نمایش قدرت خود برد.

اما شرایط و سرنوشت مردم غزه بعد از انجام توافق آتش بس هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد و این منطقه مدعیان جدیدی پیداکرده است، نماینده مجلس ترکیه معتقد است که غزه متعلق به امپراتوری عثمانی بوده و باید به ترکیه ملحق شود، خواهان کوچ مردم غزه به کشورهای دیگر است و معتقد است در صورت بازسازی غزه ساکنان آن حق بازگشت به خانه های خود را ندارند از طرف دیگر تشکیلات خودگردان فلسطین خواهان اداره غزه است.

همه این ها تلاش و مقاومت این مردم و سربازان حماس را نادیده گرفته و برای اداره غزه و تصاحب آن برنامه ارائه می دهند از میان کشورهای عربی، امارات و اردن موافق طرح ترامپ هستند ولی کشورهای متعددی ازجمله عربستان و فرانسه و اسپانیا و ایران با این طرح مخالفت کرده اند و همچنین یمن اعلام کرده است در صورت انجام این طرح حملات خود را مجددا به سرزمین های اشغالی از سر می گیرد. ولی در این میان آیا کسی از مردم مظلوم غزه و گروه های مقاومت فلسطینی سوالی پرسیده است؟ مردمی که بیش از یک سال فجیع ترین جنایات را تحمل کردند و عزیزان بسیاری را از دست دادند آیا حاضر به ترک خانه و کاشانه خو می شوند، مردمی که ماه ها قحطی و کمبود مواد و لوازم اولیه زندگی و محاصره را تحمل کردند آیا اکنون حاضر هستند که به سرزمین های دیگر کوچ کنند.

طرح ترامپ و اسراییل برای کوچاندن مردم غزه خالی کردن این منطقه از گروه های مقاومت است تا بتواند کنترل کل منطقه را به دست گرفته و امنیت اسراییل را تامین کند و البته در صورت مخالفت مردم منطقه احتمال اینکه بعد از تبادل کامل اسرا، اسراییل برای اجبار مردم به کوچ اقدام به انجام حملات شدید کند وجود دارد همچنان که امریکا ارسال سلاح های سنگین را به اسراییل را از سر گرفته است، همچنین ناتانیاهو برای کسب اعتبار در نزد افکار عمومی داخل سرزمین های اشغالی احتیاج به یک پیروزی دارد و نبود اسرا در دست حماس دست او را برای انجام اقدامات وحشیانه تر باز می گذارد.

آنچه مسلم است در صورت اصرار ترامپ و کشورهای عربی همراه آن، برای اجرای این طرح عملیات طوفان الاقصی جدیدی درراه خواهد بود که دامنه آن تنها به اسراییل محدود نمی شود و شروع آن با همراهی گروه های مقاومت منطقه ازجمله یمن خواهد بود.

ولی دامنه جبهه های اسراییل این بار گسترده تر خواهد شد چراکه با توجه به اینکه اسراییل بارها آتش بس با لبنان را نقص کرده است و همچنین با فروپاشی دولت سوریه اقدام به تصرف بخشی از خاک سوریه کرده است و این مسئله باعث نارضایتی های مردمی و گروه های تروریستی حاکم بر سوریه شده است و احتمال درگیری های شدید در این دو جبهه هم برای اسراییل محتمل است که باعث سخت شدن شرایط اسراییل می شود و البته باید نارضایتی های داخلی اسراییل و اختلافاتی که بین دولتمردان آن وجود دارد را نیز در نظر گرفت. آنچه مسلم است این است که اسراییل حتی اگر به سلاح های بسیار هم مجهز شود دیگر تحمل عملیات طوفان الاقصی دیگر را ندارد.