ترامپ و مقابله با ایران

24 بهمن 1403 - خواندن 5 دقیقه - 112 بازدید

مواضع قلدرمآبانه ترامپ نسبت به کشورهای جهان از همان مراسم تحلیف با طرح ادعا در مورد گرینلند و کانادا و تغییر نام خلیج مکزیک کاملا مشخص شد. ترامپ سعی دارد در این دوره از ریاست جمهوری با کاهش هزینه های سیاست خارجی امریکا، دوباره نظام تک قطبی را به جهان برگرداند و از قدرت گرفتن کشورهای رقیب جلوگیری کند تعیین تعرفه های بالای گمرکی گواه این مدعا است همچنین برای بهبود اشتغال و افزایش کیفیت و کمیت خدمات به مردم امریکا طرح اخراج پناهندگان را در پیش گرفت تا با اعتراضات عمومی مقابله کند و بتواند همراهی افکار عمومی را برای در پیش گرفتن سیاست های خود به همراه داشته باشد.

اما آنچه برای ایرانی ها اهمیت دارد رفتار و اعمال ترامپ نسبت به موضوعات ایران است که همراه با شگفتان هایی بود از آرزوی سلامتی برای رهبر ایران تا قطع بودجه سازمان ها و نهادهایی ضد ایرانی و فرستادن پالس مذاکره و هم زمان تهدید ایران به اعمال فشر حداکثری بر مردم ایران.

ترامپ در دور قبلی ریاست جمهوری با خارج شدن از برجام و اعمال فشار حداکثری سعی در کنترل ایران و وادار کردن ایران به انجام خواسته های خود داشت و حتی در این راستا سردار سلیمانی را نیز به شهادت رساند ولی این اقدامات هیچ گونه تغییری در سیاست های ایران نداشت. ترامپ باتجربه قبلی خود نسبت به ایران و مشاهده اقدامت قبلی خود و میزان توانمندی ایران اقدام به تغییر سیاست ها و اقدامات خودکرده است

ترامپ جدید می داند که در جنگ سخت نمی تواند با ایران مقابله کند و ایرانی ها هم دیگر حاضر به پذیرش برجامی دیگر و از دست دادن منافع خود نیستند و درزمینه دانش هسته ای به سطحی رسیده اند که دیگر غیرقابل کنترل هستند.

ترامپ جدید می داند که اپوزسیون ایران طی این چهل و اندی سال با صرف بودجه کلان از مالیات مردم امریکا قادر به ایجاد هیچ گونه تغییری در نظام ایران نیست بنابراین سیاست های خود را برای مقابله با ایران تغییر داده است. اگر نگاهی به مهمانان مراسم تحلیف ترامپ بیندازیم حضور افرادی همچون زاکربرگ و ایلان ماسک به عنوان صاحبان تلگرام و توییتر قابل تامل است. همچنین همراهی ایلان ماسک در دوران نامزدی انتخابات ترامپ و حضور آن در دولت ترامپ نشان از تغییر سیاست های ترامپ در سطح جهانی دارد و ترامپ جدید را با ترامپ قبلی متمایز می کند.

همچنان که با پیشرفت فناوری شیوه جنگ ها در سطح جهان متحول شده است رفتار دولتمردان نیز تغییر کرده است دیگر برای غلبه بر کشورهای جهان و به خدمت گرفتن آن ها احتیاجی به حضور سخت و صرف هزینه های گزاف نظامی نیست بلکه باهدف قرار دادن هر یک از افراد جامعه و ایجاد تغییر نگرش آن ها و همسو کردن آن ها با خود می توان بر کشورها غالب شد که سهم عمده انجام این اقدامات بر عهده فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است.

ترامپ با همراه کردن سران شبکه ای مجازی که در ایران بیشترین مخاطب رادارند. یا استفاده از شیوه های جنگ شناختی و اثرگذاری بر افکار تک تک مردم ایران سعی در پیاده کردن سیاست های خود دارد که این مسئله در گفتمان ترامپ کاملا مشخص است، ترامپ درحالی که ایران را قوی می داند از بمباران ایران توسط اسرائیل در صورت نپذیرفتن شروط خود می کند تا با ایجاد ترس و دلهره از چنگی فراگیر اضطراب مردم ایران را افزایش دهد و با همراهی افکار عمومی مردم مذاکره و پذیرفتن شروط خود را به مسئولین تحمیل کند البته در این میان نباید از طیفی از مسئولین که بهبود اقتصاد کشور را به مذاکره گره زده اند غافل ماند کسانی که تحریم ها و نپذیرفتن معاهده های cft و پالرمو را عامل شرایط بد اقتصادی می دانند، درحالی که مردم ایران شاهد بودند که در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی با وجد اینکه همین شرایط حاکم بود کشور در حال پیشرفت و رشد اقتصادی بود

آنچه در شرایط فعلی کاملا مشهود است این است که برنامه ترامپ برای مقابله با ایران نه از راه مقابله سخت بلکه از طریق شیوه های جنگ شناختی رقم خورده است و ترامپ ترجیح می دهد به جای مبارزه با شیوه های قدیم و استفاده از اپوزسیون از نیروهای غرب گرای داخل کشور و شیوه های جنگ شناختی برای مهار ایران استفاده کند