مروری بر منشور المپیک مصوب ۲۰۱۸

13 بهمن 1403 - خواندن 8 دقیقه - 398 بازدید



هوالفعال

مروری بر منشور المپیک مصوب 2018

خلاصه

منشور المپیک که در 9 اکتبر 2018 به اجرا درآمد، سند اساسی حاکم بر جنبش المپیک است که اصول، سازمان و عملیات اساسی آن را مشخص می کند. این منشور که توسط کمیته بین المللی المپیک (IOC) منتشر شده است، ارزش های المپیک، نقش نهادهای مختلف در چارچوب المپیک، و مقررات مربوط به سازماندهی بازی های المپیک را در بر می گیرد. این قانون حقوق و تعهدات IOC، فدراسیون های بین المللی (IFs)، کمیته های ملی المپیک (NOCs) و کمیته های سازماندهی بازی های المپیک (OCOGs) را تعیین می کند. این سند به عنوان یک چارچوب قانون اساسی عمل می کند و اقدامات همه نهادهای درگیر در جنبش المپیک را هدایت می کند و آرمان های اخلاق ورزشی، انصاف و احترام به کرامت انسانی را ترویج می کند.


نکات برجسته

🏅اصول اساسی المپیسم: منشور بر فلسفه زندگی تاکید دارد که بدن، اراده و ذهن را از طریق ورزش هماهنگ می کند.

🌍همکاری بین المللی: هدف جنبش المپیک تقویت وحدت جهانی از طریق ورزش، فراتر از مرزهای ملی است.

🚫بی طرفی سیاسی: سازمان های ورزشی در جنبش المپیک باید بی طرفی سیاسی را برای حمایت از خودمختاری و اداره خوب حفظ کنند.

🏆حقوق و مسئولیت ها: منشور حقوق و مسئولیت های IOC، IFs، NOCs و OCOG را در تقویت ارزش های المپیک مشخص می کند.

🤝 همبستگی المپیک: هدف این ابتکار حمایت از NOC ها و کمک به توسعه ورزشکاران، به ویژه در مناطق محروم است.

🏟️ جشن بازی های المپیک: این سند جزئیات سازماندهی و جشن بازی های المپیک را به عنوان اوج دستاوردهای ورزشی نشان می دهد.

📜 وضعیت حقوقی: IOC به عنوان یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی با جایگاه قانونی که بر جنبش المپیک حاکم است، به رسمیت شناخته می شود.

بینش های کلیدی

📖 چارچوب قانونی: منشور المپیک هم به عنوان یک راهنمای قانونی و اخلاقی برای جنبش المپیک عمل می کند و استانداردهایی را برای رفتار و حکومت در میان اعضای آن تعیین می کند.

منشور وضعیت حقوقی IOC و اختیارات آن در مدیریت جنبش المپیک را مشخص می کند. این قانون تصریح می کند که پیروی از منشور برای همه اعضا اجباری است و چارچوبی منسجم برای حاکمیت و عملیات تضمین می کند.

🌟 ترویج المپیسم: اصول اساسی المپیسم بر اهمیت ترکیب ورزش، فرهنگ و آموزش تاکید دارد.

منشور المپیک را به عنوان فلسفه ای با هدف ترویج یک سبک زندگی متعادل و هماهنگ، تشویق افراد به شرکت در ورزش به عنوان وسیله ای برای توسعه فردی و مسئولیت اجتماعی تعریف می کند. این اصل این ایده را تقویت می کند که ورزش فراتر از رقابت است و روحیه رفاقت و رفتار اخلاقی را تقویت می کند.

🌐 دسترسی و شمول جهانی: منشور بر جهانی بودن ورزش و اهمیت فراگیری تاکید می کند.

جنبش المپیک برای اطمینان از دسترسی همه افراد بدون توجه به نژاد، جنسیت یا پیشینه به ورزش اختصاص دارد. این تعهد به فراگیری منعکس کننده یک مسئولیت اجتماعی گسترده تر است و ورزش را به ابزاری برای تغییر و توانمندسازی اجتماعی تبدیل می کند.

⚖️ تضمین بازی منصفانه: منشور نقش IOC را در مبارزه با تبعیض و ترویج بازی جوانمردانه در ورزش مشخص می کند.

تعهد به بازی جوانمردانه به مبارزه با دوپینگ و سایر اشکال دستکاری رقابت گسترش می یابد. هدف منشور با ایجاد چارچوبی برای رفتار اخلاقی، حفاظت از یکپارچگی ورزش و اطمینان از برگزاری منصفانه مسابقات است.

🤝 حمایت از ورزشکاران: همبستگی المپیک بر نیاز به حمایت از ورزشکاران، به ویژه ورزشکارانی که دارای پس زمینه های محروم هستند، تاکید می کند.

هدف منشور با فراهم کردن منابع و فرصت های آموزشی ایجاد محیطی عادلانه تر برای ورزشکاران است که آنها را قادر می سازد در صحنه جهانی موفق شوند. این ابتکار همچنین بر اهمیت آموزش و پرورش برای مدیران ورزشی تاکید می کند و تضمین می کند که اکوسیستم المپیک به خوبی مدیریت و پایدار است.

🏅 نقش IOC: ماموریت IOC شامل ترویج المپیسم در سطح جهانی و رهبری جنبش المپیک است.

منشور به وضوح وظایف کمیته بین المللی المپیک در سازماندهی بازی های المپیک و حمایت از سهامداران مختلف در جامعه ورزشی را مشخص می کند. این نقش رهبری برای حفظ یکپارچگی و وحدت جنبش المپیک ضروری است.

🎉 جشن بازی های المپیک: منشور چارچوبی جامع برای سازماندهی و جشن بازی های المپیک فراهم می کند.

ساختار و مسئولیت های OCOG را تعریف می کند و تضمین می کند که بازی ها مطابق با ارزش های المپیک برگزار می شود. این چارچوب نه تنها اجرای آرام بازی ها را تسهیل می کند، بلکه تضمین می کند که آنها میراث مثبتی را در شهرها و کشورهای میزبان به جا می گذارند.

ا! در اینجا پنج سوال متداول (سوالات متداول) بر اساس محتوای منشور المپیک، که در 9 اکتبر 2018 لازم الاجرا شد، آورده شده است:

هدف از منشور المپیک چیست؟

منشور المپیک به عنوان سند اساسی حاکم بر جنبش المپیک عمل می کند. اصول المپیسم را تشریح می کند، اساسنامه کمیته بین المللی المپیک (IOC) را تعیین می کند و حقوق و تعهدات همه موسسات درگیر، از جمله فدراسیون های بین المللی (IFs) و کمیته های ملی المپیک (NOCs) را تعریف می کند.

چه کسی جنبش المپیک را تشکیل می دهد؟

جنبش المپیک شامل کمیته بین المللی المپیک (IOC)، فدراسیون های بین المللی (IFs)، کمیته های ملی المپیک (NOCs)، کمیته های سازماندهی بازی های المپیک (OCOGs) و ورزشکاران است. هدف آن ترویج المپیسم و ​​تضمین برگزاری جشن بازی های المپیک با رعایت اصول مندرج در منشور المپیک است.

اصول اصلی المپیسم همانطور که در منشور المپیک آمده است چیست؟

اصول اساسی المپیسم بر رشد متوازن بدن، اراده و ذهن، ترویج بازی جوانمردانه، احترام و لذت تلاش در ورزش تاکید دارد. همچنین از تمرین ورزش به عنوان یک حقوق بشر دفاع می کند و بی طرفی سیاسی در سازمان های ورزشی را تضمین می کند تا استقلال جنبش المپیک حفظ شود.

نقش IOC در جنبش المپیک چیست؟

IOC نقش مهمی در ترویج المپیک در سطح جهانی، تضمین برگزاری منظم بازی های المپیک، و حمایت از استانداردهای اخلاقی و حکمرانی خوب در ورزش ایفا می کند. همچنین بر رفاه ورزشکاران، مبارزه با دوپینگ و ارتقای مشارکت زنان در ورزش تمرکز دارد و در عین حال وحدت و بی طرفی سیاسی جنبش المپیک را حفظ می کند.

تصمیمات در داخل IOC چگونه اتخاذ می شود؟

تصمیم گیری در داخل کمیته بین المللی المپیک اساسا در طول جلسات، که مجامع عمومی اعضای IOC هستند، صورت می گیرد. این جلسات مسئول اتخاذ اصلاحات در منشور المپیک، انتخاب اعضا و اتخاذ تصمیمات حیاتی در مورد بازی های المپیک هستند. رای گیری معمولا با رای گیری مخفی انجام می شود، که بسته به موضوع مورد نظر، شرایط اکثریت متفاوتی دارد.

این پرسش های متداول جنبه های اساسی منشور المپیک را پوشش می دهد و یک نمای کلی جامع برای افرادی که به دنبال درک اهمیت آن و ساختار جنبش المپیک هستند، ارائه می کند.

نتیجه گیری

منشور المپیک یک سند حیاتی است که اصول و مقررات حاکم بر جنبش المپیک را تدوین می کند. تاکید آن بر فراگیر بودن، بازی جوانمردانه و ترویج المپیسم بیانگر ارزش های اصلی اخلاق ورزشی و رفتار اخلاقی است. منشور با تشریح نقش ها و مسئولیت های ذینفعان مختلف، تضمین می کند که جنبش المپیک به طور منسجم و موثر عمل می کند و در نهایت از طریق ورزش به جهانی صلح آمیزتر و هماهنگ تر کمک می کند. تعهد مستمر به این اصول به شکل دهی آینده جنبش المپیک ادامه خواهد داد و روحیه وحدت و تعالی را در بین ورزشکاران و ملت ها تقویت خواهد کرد.


مصطفی لطفی . وکیل دادگستری . پژوهشگر حقوق ورزشی