نظم اجتماعی وجامعه از نظر گیدنز
نظم اجتماعی
از نظر گیدنز، نظم اجتماعی مدرن پس از نظم سنتی است. مدرنیته به معنای سازمان نیست بلکه به معنای سازماندهی می باشد، یعنی کنترل منظم روابط اجتماعی در فواصل زمانی – فضایی نامحدود. به نظر گیدنز، شیوه های زیستی که بامدرنیته پا به عرصه حیات گذاشتند، به نحوی غیرمترقبه ما را از تمام انواع نظم اجتماعی سنتی دور ساخته اند. دگرگونی ها و تحولات مستقر در مدرنیته هم به لحاظ برون گستری و هم به لحاظ دورن گستری خود به مراتب عمیق تر از اکثرانواع خصوصیات متحول دوران پیشین هستند.
جامعه از دیدگاه گیدنز
1. جوامع نوین را به صورت [گردونه خرد کننده] توصیف کرده است و این اصطلاح را بیشتر برای توصیف مرحله پیشرفته نوگرایی به کار می برد . گردونه خردکننده با تاکید گیدنز به قدرت عوامل انسانی سازگاری چندانی ندارد .
2. تاثیر فرد بر جهان اجتماعی . گیدنز ، عامل را به عنوان یک کنشگر فردی در نظر می گیرد . عامل در کارهای وی فاعل کنش می باشد که گزینش می نماید و امکان کنش کردن بر خلاف آنچه که انجام می دهد را نیز در اختیار دارد . عامل گیدنز قدرت دارد و می تواند دگرگونی ایجاد کند و ساختارها را بسازد . به گفته وی ، عوامل انسانی قدرت تاثیر بر جهان اجتماعی شان را دارند .