متاورس در رابطه با چند جهان و همه چیز
فراجهان ارتباط نزدیکی با مفاهیم چندجهانی و جهان هستی دارد. چندجهان یک سازه نظری است که وجود جهان های موازی متعدد را فرض می کند، در حالی که جهان هستی یک ساختار نظری است که وجود جهان های متعدد را فرض می کند که ممکن است قوانین فیزیکی و ثابت های متفاوتی داشته باشند. متاورس را می توان زیرمجموعه ای از این مفاهیم در نظر گرفت، زیرا به طور خاص به فضای مشترک مجازی اشاره می کند که با همگرایی واقعیت فیزیکی و مجازی ایجاد می شود.
از نظر فرا وجهی، چندجهانی را می توان مجموعه ای از جهان های مجازی مختلف دانست که در درون فراجهان وجود دارند. این جهان های مجازی را می توان متصل و در دسترس کاربران قرار داد و امکان تجربه ای یکپارچه و روان را فراهم می آورد زیرا کاربران می توانند به راحتی بین فضاهای مجازی مختلف حرکت کنند. علاوه بر این، چندجهانی هم چنین می تواند شامل نسخه های مختلف دنیای مجازی باشد که کاربران مختلف به روش های مختلف به آن دسترسی داشته باشند.
ترکیب واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در متاورس و رسیدن به سطح غوطه وری در دنیای مجازی (omniverse) را می توان به فراجهان نیز مرتبط دانست، زیرا فراجهان را می توان به عنوان یک جهان خاص با قوانین، ثابت ها و حتی فیزیک خود در نظر گرفت. متاورس ممکن است قوانین فیزیکی و ثابت های خود را داشته باشد که بر نحوه رفتار اشیای مجازی حاکم است، مانند قوانین فیزیک در دنیای بازی های مجازی. علاوه بر این، متاورس هم چنین می تواند شامل نسخه های مختلف متاورس یا متاورس هایی باشد که کاربران مختلف به روش های مختلف به آن دسترسی داشته باشند.
شایان ذکر است که در حالی که فراجهان، multiverse و omniverseمفاهیم مرتبط هستند، یک چیز نیستند. متاورس زیرمجموعه خاصی از مفهوم بزرگتر multiverse و omniverse است. multiverse و omniverseساختارهای تئوری هستند که هنوز در جامعه علمی مورد مطالعه و بحث قرار می گیرند، در حالی که متاورس یک زمینه به سرعت در حال تکامل است که در دنیای واقعی در حال توسعه و پیاده سازی است.