بررسی محیط زیست ساخت انسان
بررسی محیط زیست ساخت انسان
این محیط برای اشاره به محیطی است که توسط انسان به منظور تنظیم و نظارت بر برخی شرایط محیطی ایجاد شده است. برخی از آن به عنوان یک محیط اجتماعی-فرهنگی یاد می کنند. همچنین می توان آن را به 2 نوع محیط تقسیم کرد.
- محیط داخلی
- محیط بیرونی
محیط داخلی
این یک محیط اجتماعی است و تا زمانی که یک جامعه برپاست وجود دارد. این محیط مربوط به مقررات، سنت ها، سازمان ها و نهادها است. این میراث برای شکوفایی زندگی اجتماعی انسان ها ضروری است، شناخته شده است که بر زندگی افراد تاثیر می گذارد.
محیط بیرونی
از طریق پیشرفت در زمینه علم و فناوری، انسان ها سعی کرده اند شرایط محیط فیزیکی خود را تغییر دهند. این محیط بیرونی در نتیجه این تغییرات است که شامل زیرساخت های مدرن در شهرها، خانه های ما و امکانات رفاهی مرتبط با آن ها، شیوه های ارتباطی و حمل ونقل ما، استراحتگاه های ما به امکانات رفاهی و تجملی، انواع مختلف صنایع تولید کالاهای مجلل، لوازم الکتریکی و غیره است. که در نهایت تمدن و شهرنشینی را هدف قرار می دهد.محیط درونی و بیرونی با هم مرتبط هستند و از این رو غیرقابل تفکیک هستند.
اهمیت محیط زیست
تلاش برای حفظ محیط زیست در دوران معاصر ذاتا مهم شده است. نکات زیر این نیاز حیاتی را برای نجات محیط زیست از تخریب بیشتر روشن می کند:
- برای کاهش آلودگی هوا، آب و زمین
- برای تسهیل حفاظت از منابع طبیعی برای نسل های آینده
- برای تضمین حفاظت از تنوع زیستی
- برای اجرای توسعه پایدار
- برای بازگرداندن تعادل اکولوژیکی
- برای نجات سیاره ما از پیامدهای مضر گرمایش جهانی
اصل حفاظت از محیط زیست
اکنون که با معنی و اهمیت حفاظت از محیط زیست آشنا شدید، بیایید روش های اصلی را که از طریق آن می توان به طور موثر بر روی حفاظت از محیط زیست دخیل بود، درک کنیم:
حفاظت از جنگل
ما می دانیم که گیاهان و درختان منابع ضروری هوا، غذا و همچنین سایر محصولات روزمره مورد استفاده ما هستند. جنگل ها محل سکونت موجودات زنده مختلف هستند و تنها یک اختلال در اکوسیستم می تواند باعث اختلال در چرخه آب و همچنین زنجیره غذایی شود. از این رو، جنگل کاری یکی از محورهای حفاظت از محیط زیست است و هدف آن کاشت درختان بیشتر و همچنین نجات درختان موجود از قطع است؛ زیرا درختان نقش مهمی در حفظ تعادل اکولوژیکی دارند.
حفاظت از خاک
به عنوان یکی از روش های برجسته حفاظت از محیط زیست، نیاز به حفاظت از خاک برای مقابله با اثرات مضر آلودگی خاک مطرح شده است. بر روی زمین، خاک عنصر اصلی است که در فرسایش خاک، تخریب زمین و سیل نقش اساسی دارد. خاک با مواد مغذی غنی برای تولید گیاه پر شده است. حفاظت از خاک را می توان با اطمینان از حداقل استفاده از کودها و مواد شیمیایی سمی و همچنین از بین بردن دفع زباله های مضر صنعتی در خاک انجام داد.
مدیریت پسماند
به خصوص در کشورهای در حال توسعه و مکان های شلوغ، روزانه مقدار زیادی زباله در خیابان ها و جاده ها دور ریخته می شود. دفع نادرست زباله ها می تواند منجر به بیماری های وحشتناک مختلف و همچنین آلودگی خاک شود. برای اطمینان از حداقل ضایعات و همچنین تسهیل دفع زباله، می توانیم تکنیک های مختلفی مانند استفاده مجدد و بازیافت، جداسازی زباله های خشک و مرطوب را درنظر داشته باشیم.