چهار نوع از رایج ترین خشونت ها علیه زنان در جهان

چهار نوع از رایج ترین خشونت ها علیه زنان در جهان
امیرحسین صفدری وکیل دادگستری و پژوهشگر علم حقوق
1. خشونت فیزیکی:
خشونت فیزیکی یا همان جسمی می تواند آسیب های جدی و غیرقابل جبرانی را به زنان و دختران وارد کند؛ خشونت فیزیکی و یا همان جسمی بیشتر با کتک زدن، قتل های ناموسی، قطع عوض، کبودی، شکستگی اعضای بدن، سوختگی، اسید پاشی، لگد زن، اجبار به مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی و... شناخته می شود. باید این نکته را هم بگویم که گاهی تحت شرایطی میتوان، محدود کردن زنان و دختران و یا حتی تحت کنترل در آوردن آنها و یا اجبار به کاری که زنان دوست ندارند و.. را در زمره خشونت های فیزیکی و جسمی بیاوریم.
2. خشونت روانی:
این نوع از خشونت ها می تواند آسیب های جدی در روح و روان زن وارد کند به طوری که با تهدید یک زن برای از بین بردن آبروی او می تواند شروع شود و تا تهدید به افشای اسرار خصوصی او مثل تهدید به انتشار عکس ها، فیلم ها، صدا ها و یا پیام های یک زن، تحقیر کردن، توهین کردن، تحریک کردن، لمس بدن، شوخی های مختلف، آزارهای کلامی و... که فشار روحی و روانی زیادی را به زن وارد می کند خشونت روحی و روانی محسوب می شود، که این رفتارها از طرف هر شخصی انجام شود بی شک یک رفتار غیرانسانی و غیراخلاقی می باشد.
3. خشونت عاطفی:
این نوع از خشونت می تواند احساسات یک زن را تا حد زیادی آسیب بزند، مثل این که یک مرد جلوی همسرش از زنان دیگر صحبت کند و یا به دیگر زنان بیشتر از همسر خود محبت و توجه کند و حتی بطور عمد نیازهای عاطفی و جنسی همسر خود را برآورده نکند، یا از طرف اعضای خانواده فشارهای روحی وارد شود مثل: چک کردن وسایل شخصی زنان و دختران، منع خروج از خانه، سوظن داشتن به زنان و... که این مسله می تواند در خصوص نیازهای فیزیولوژیک یک زن هم باشد که به شدت به زن آسیب عاطفی وارد می کند که گاهی این آسیب ها اصلا قابل جبران نمی باشد.
4. خشونت جنسی:
که یکی از مهمترین و دردآورترین خشونت ها علیه زنان، خشونت های جنسی می باشد؛ این نوع از خشونت ممکن است در زندگی خصوصی یک زن یعنی زندگی زناشویی و خانوادگی او اتفاق بیفتد و یا گاهی این خشونت ها در قالب تجاوز به عنف (تجاوز جنسی) از سوی یکی از اعضای خانواده یا حتی رابطه جنسی به اجبار و یا به اکراه در فرآیند زناشویی بین زن و شوهرش و یا افراد دیگر رخ بدهد، البته که در علم حقوق تجاوز به عنف مجازات سنگین اعدام را در پی دارد.
به عنوان یک پژوهشگر علم حقوق باید بگویم که از نگاه علم حقوق مطابق با ماده 224 قانون مجازات اسلامی قانونگذار ما به صراحت بیان می کند:
مجازات حد زنا در موارد زیر اعدام می باشد:
الف) زنا با محارم نسبی.
ب) زنا با زن پدر که موجب اعدام زانی است.
پ) زنای مرد غیرمسلمان با زن مسلمان که موجب اعدام زانی است.
ت) زنای به عنف یا اکراه از سوی زانی که موجب اعدام زانی است.
و در تبصره 2 این ماده قانونگذار ما تاکید می کند: هرگاه کسی با زنی که راضی به زنای با او نباشد در حال بیهوشی، خواب یا مستی زنا کند رفتار او در حکم زنای به عنف است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید و یا ترساندن زن اگر چه موجب تسلیم شدن او شود نیز حکم فوق جاری است.