درس تلخ تاریخ و دیاگرام کاساگراند
درس تلخ تاریخ
در ویدئو کوتاه پائین دکتر کاساگراندا در این قسمت از درس تاریخ خود در مورد محاصره دوم وین، بیان میکند که اگر تورکان عثمانی وین را تسخیر میکردند، به احتمال زیاد بقیه اروپا هم بدست آنها میافتاد.
YouTube (https://youtube.com/shorts/K205ThqnGPI?si=eHmRTf5L36ZnFPsd)
How Did The Ottomans Lose The Battle of Vienna ? || Dr Roy Casagranda
#shorts #history #battle #turkey #polish #austria
اگر وین و اروپا در محاصره اول یعنی سال ۱۵۲۹ میلادی بدست تورکان میافتاد، دنیا چگونه میشد؟
یکی از دلایل عدم سقوط وین در محاصره اول(۱۵۲۹) باز شدن جبهه دوم از طرف صفوی و شورش طرفداران صفوی در شرق آناتولیا بود.
بهرحال اگر وین سقوط میکرد،.
احتمالا:
-استعمار رخ نمیداد.
-سیاهان برده نمیشدند.
-سرخپوستان قتل عام نمیشدند و سایر بومیان از بین برده نمیشدند. -نازیسم زاده نمیشد و جنگها جهانی و هولوکاست و قتل عام غزه امروز رخ نمیداد.
در یاسای ترکان است که هیچ قومی بر دیگری برتر نیست.
-اروپا نیز مسیحی می ماند زیرا ترک ها دین یا زبان حتی یونانی ها را در سلطه ۴۰۰ ساله خود تغییر ندادند.
از نظر تاریخی:
-گسترش تورکان نه تنها استعماری نبوده،بلکه علیه گسترش استعماری غرب و شمال بوده.
-در دوران حکومت تورکان در هند(تا اواسط قرن ۱۸) هندوستان ثروتمند بوده و صاحب ۲۳٪ تولید ناخالص(GDP) دنیا بود که در دوران سلطه استعمار انگلیس به ۴٪ کاهش یافت.
این بیشتر تورکان بودند که در مقابل استعمار انگلیس در هند جنگیدند.
-تورکان ۲۰۰ سال زودتر از غربی ها در آفریقا بودند، اما تورکان آفریقا را مانند غربیان به بردگی نگرفتند.
-تورکان مخالف استعمار (غرب و روسیه) بوده و در مقابل آنها مقاومت میکردند و این منشا ترویج تورک هراسی و تبلیغات تورک ستیزانه از طرف آنها است.
جهانی شدن غیر استعماری(گلوبالیسم غیر استعماری) از طریق راه ابریشم که بیشتر توسط تورکان اداره و به پیش برده میشد و بر مبنای تجارت و تبادلات برد برد بین شرق و غرب بود در تضاد با جهانی شدن استعماری غرب(گلوبالیسم استعماری) که از راه دریا ها و بر مبنای برد و ضرر و استثمار بود قرار گرفت.دراین تقابل به دلایلی جهانی شدن استعماری غرب پیروز شد و سیستم جهانی امروزی را برپا کرد که در نهایت در قرن ۲۱ ما منتظر جنگ جهانی سوم و احتمال نابودی بشریت و جهان را میدهیم.
این نتیجه اشتباهات گذشته مان و نتیجه پیروزی سیستم استعماری بر جهان است.ادعای چندان بیموردی نکرده ایم اگر ادعا کنیم که وضیعت نابسامان کنونی جهان ریشه در شکست تورکان در مقابل قدرتهای استعماری دارد.زیرا تورکان تنها نیروئی بودند که میتوانستند از زایش اوختاپوس استعمار غرب و شمال جلو گیری کنند.
همسایگانی که امروز نیز به کشور ستیزی ساخت استعمار ادامه میدهند گول خورده گانی هستند که بر خلاف منافع خود، منطقه و جهان در تله استعمارند و هنوز به نتیجه اشتباه تاریخیشان واقف نشده اند.
قابل توجه است که موفق ترین و متداول ترین استعمار توسط شرکت های خصوصی سهامی غربی پیش برده شده و پیش برده میشود.
این شرکتهای سهامی خصوصی استعماری به غیر از سلطه بر شرق و جنوب در غرب و شمال نیز بر اکثر ملتها و دولتهای غرب و شمال بواسطه انحصار ثروت در دست این شرکتها یا اولیگارشها توانسته اند با تبدیل شدن به دولتهای سایه رابطه استعماری با دولت و ملت غرب و شمال(روسیه) نیز برقرار کنند.
در دیاگرام پائین که از طرف پرفسور تاریخ اقتصاد از دانشگاه گرونینگن و آکسفورد آگنوس مدیسون انگلیسی ارئه شده، نقش مخرب ورود استعمار بر اقتصاد مناطق استعمارشده نشان داده میشود.
در این دیاگرام به غیر از افت اقتصادی هند بعد از ورود استعمار انگلیس، افت اقتصادی در چین بعد از جنگ تریاک اول(۱۸۳۶) و صعود اقتصادی آمریکا بعد از جنگ استقلال در اواخر قرن ۱۸ قابل ملاحظه است.

در این دیاگرام که از طرف پرفسور تاریخ اقتصاد از دانشگاه گرونینگن و آکسفورد آگنوس مدیسون انگلیسی ارئه شده، نقش مخرب ورود استعمار بر اقتصاد مناطق استعمارشده نشان داده میشود.
در این دیاگرام به غیر از افت اقتصادی هند بعد از ورود استعمار انگلیس، افت اقتصادی در چین بعد از جنگ تریاک اول(۱۸۳۶) و صعود اقتصادی آمریکا بعد از جنگ استقلال در اواخر قرن ۱۸ قابل ملاحظه است..
ا ت۲۰۲۴