فیشینگ معروف ترین کلاهبرداری سایبری در جهان/بخش دوم

فیشینگ معروف ترین کلاهبرداری سایبری در جهان
امیرحسین صفدری پژوهشگر علم حقوق
آگاه باشید اگر خدایی نکرده احساس کردید که مجرمان سایبری از طریق فیشینگ اطلاعات کارت بانکی شما را هک کرده و یا به هر طریق دیگری این اطلاعات را به دست آورده اند شما می توانید از این روش ها استفاده کنید و فورا کارت بانکی خود را بسوزانید و یا مسدود کنید:
1. استفاده از اینترنت بانک که شما با اینترنت بانک می توانید به راحتی کارت بانکی خود را بسوزانید.
2. تماس با تلفن گویا که در این روش شما شماره تلفن گویای بانک صادرکننده ی کارت را داشته باشید می توانید پس از برقراری ارتباط درخواست انسداد کارت بانکی خود را بدهید.
3. مسدود کردن کارت بانکی از طریق خودپرداز بانک مورد نظر.
4. مراجعه حضوری به بانک و تقاضای مسدودی حساب را بدهید.
قانونگذار ما در ماده یک قانون جرائم رایانه ای مصوب سال 1388 به صراحت بیان می کند:
هرکس به طور غیرمجاز به داده ها یا سیستم های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از 91 روز تا 1 سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. البته که این قانون با توجه به پیشرفت فضای سایبر در حال حاضر شدیدا نیاز به بروزرسانی و اصلاح دارد.
همانطور که تا به الان بررسی کردیم دانستیم که فیشینگ نمونه ی بارزی از کلاهبرداری های اینترنتی است که امروزه با پیشرفت فضای مجازی شدیدا در حال افزایش پیدا کردن و تبدیل به یک جرم بسیار مهم در بستر فضای سایبر شده و بر همین اساس قانونگذار ما در خصوص مجازات افرادی که مرتکب جرم فیشینگ می شوند به صراحت در ماده 13 قانون جرائم رایانه ای مصوب 1388 می گوید:
هرکس به طور غیرمجاز از سیستم های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از 1 تا 5 سال یا جزای نقدی از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.