طاهره جلالوند
مدرس آموزش خانواده،مشاور تحصیلی و دانش آموخته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش از دانشگاه تهران
39 یادداشت منتشر شدهنظریه انتخاب ویلیام گلاسر، یاداشت ۶
نظریه انتخاب ویلیام گلاسر (یادداشت ۶):
دو تا چهارسالگی - کودک بین دوتاچهارسالگی متوجه می شودکه محدودیتی وجود ندارد و روند بلوغ،اصلاح تصویر والدینش را که برای او هرکاری می کنند مجدد از سر می گیرد، یعنی تصویری که قبل از شکل گیری نیاز به قدرت در او بوده،سیر تکامل پیدا می کند. کودک می فهمد پدر و مادرش آنقدر هم که او دلش می خواهد، برای او کاری انجام نمی دهند،اما همچنان ارزش آن را دارند که در دنیای مطلوب او بمانند.کودک در دوره پیش دبستانی شروع به یادگیری این نکته می کند که از کسانی که خواسته او را برآورده نمی کنند یا نمی توانند برآورده کنند چیزی نخواهد، زیرا ردشدن درخواست او از جانب دیگران بسیار دردناک است و ارزش مطالبه را ندارد. به این ترتیب او بیش ازحد متوقع نبودن را یاد می گیرد. او می آموزد که دنیای مطلوبش را بر اساس امور ممکن تطبیق دهد و این یک درس با ارزش است.
والدین خوبی که برای فرزندان خود مشخص می کنند که آنها و دیگران چه کارهایی برایشان انجام خواهند داد و کودکان نیز باید برای خودشان چه کارهایی انجام خواهند داد،می توانند به کودکان خود کمک کنند تا دنیای مطلوب معقولی، خلق کنند.
شاد بودن یا شاد نبودن کودکان در طول زندگی تا حد زیادی به این بستگی دارد که چقدر بچه ها یادبگیرند با واقعیت کنار بیایند، که متاسفانه تعداد زیادی از بچه ها در برخورد با واقعیت، ضعیف عمل می کنند.....
ادامه دارد.....