نظریه انتخاب ویلیام گلاسر

2 آبان 1403 - خواندن 3 دقیقه - 149 بازدید

نظریه انتخاب ویلیام گلاسر (یادداشت 4) :

دنیای مطلوب ما: همه ما آگاه هستیم که در دنیایی زندگی می کنیم که می توانیم ببینیم ،بشنویم ، لمس کنیم،بچشیم و ببوییم. ما آن را دنیای واقعی یا واقعیت می نامیم و فرض می کنیم که این جریان برای همه ما یکسان است. نظریه انتخاب می گوید دلیل اینکه بسیاری از واقعیت ها را بسیار متفاوت تر از دیگران درک می کنیم، به دنیای مهم دیگری مربوط می شود که برای هریک از مامنحصر به فرد است، که (دنیای مطلوب ما) نام دارد.این دنیای کوچک و شخصی، که هر فرد،مدت کوتاهی پس از تولد شروع به ساختن آن در حافظه خود می کند و در طول زندگی به خلق و بازآفرینی آن ادامه می دهد، از مجموعه کوچکی از تصاویر خاص تشکیل شده است که بیش از چیزی که ما می دانیم بهترین راه برای ارضای یک یا چند نیاز اساسی ما است.

این تصاویر به سه دسته تقسیم می شوند: 

1) افرادی که بیش از دیگران دوست داریم با آنها باشیم.

2) چیزهایی که بیشتر از همه می خواهیم داشته باشیم یا تجربه کنیم.

3)ایده ها یا سیستم های اعتقادی که بر رفتار ما حاکم هستند.

ما زمانی احساس خوبی داریم که کسی، چیزی یا برخی از باورها در دنیای واقعی مان به تصویری که از آن شخص، چیز یا باور در دنیای مطلوب ما نزدیک باشد.. در طول زندگی، ما بیشتر از هرچیزدیگری با دنیای مطلوب خود ارتباط نزدیک داریم.بسیاری از ما در مورد نیازهای اولیه خود چیزی نمی دانیم. آنچه ما می دانیم این است که چه احساسی داریم و همیشه می خواهیم تا جایی که می توانیم احساس خوبی داشته باشیم؛ بنابر این دلیل قاطع ما برای قراردادن این تصاویرخاص در دنیای مطلوب خود، این است که وقتی با این افراد بوده ایم یا وقتی این چیزها را در اختیار داشتیم؛استفاده کرده ایم؛ تجربه کرده ایم و یا زمانی که این باورها را عملی 

کرده ایم،احساس بهتری نسبت به سایر افراد،چیزها یا باورهای دیگر در ما ایجاد کرده اند.

دنیای مطلوب ما حاوی دانشی است که برای ما بیشترین اهمیت را دارد، و آنچه که ما همیشه در مورد آن صحبت می کنیم، و عمیقا به آن اهمیت می دهیم،دنیای مطلوب ماست.


 دنیای مطلوب خود و دیگران را بشناسیم.