قدرت های بزرگ در نسل پنجم صنعت
1. امروزه بیش از 70درصد مباحث اقتصادی مختص به فناوری هوش مصنوعی و آی تی است و طی دهه آینده اگر چنانچه کشوری در این زمینه بسترهای لازم جهت توسعه را فراهم نیاورد، از مناسبات جهانی حذف خواهد شد.
2. بعضی از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی به مرحله قوانین و مقررات در این زمینه رسیده و کشورهایی مانند امارات در سال 2017 وزارت هوش مصنوعی تاسیس کرده اند.
3. در جمهوری اسلامی ایران در سال جاری ضمن تاسیس سازمان ملی هوش مصنوعی سند جامع آن نیز به سازمان های مرتبط ابلاغ شد.
4. هوش مصنوعی یک اصطلاح فراگیر و مرتبط با رویکردهای کامپیوتری است که امکان حس کردن، استدلال و تطابق با رفتار انسانی یا حتی عملکرد فراتر از توان انسان ها را فراهم می کند. برنامه های هوش مصنوعی صرفا داده را تحلیل نمی کند، بلکه از داده ها یاد می گیرد تا به صورت هوشمند نسبت به داده های جدید واکنش نشان دهد.
5. هوش مصنوعی و فناوری های پیوسته به آن مانند اینترنت اشیا، رباتیک و... می تواند بسیاری از چالش های اساسی و مهم بشریت مانند آلودگی هوا و ترافیک را حل کند.
6. ایالات متحده با بیش از 2028 شرکت هوش مصنوعی بزرگ ترین و پس از آن چین با 1011 شرکت مالکان نخست هوش مصنوعی جهان هستند.
7. چین بعد از ایالات متحده میزبان بیشترین تعداد دانشمند هوش مصنوعی است، اما از لحاظ دارا بودن دانشمند ممتاز، رتبه ششم جهان را دارد.
8. یادگیری ماشینی نیازمند دسترسی به منابع محاسباتی گسترده و فناوری های پیشرفته و بسیار گران است. در نتیجه به دلیل کمبود منابع، بسیاری از بازیگران این عرصه از ماشین های آموزش دیده ای استفاده می کنند که توسط بازیگران قوی طراحی شده اند. به عبارت دیگر تنها سازمان هایی که منابع محاسباتی عظیم در اختیار دارند، از مزیت طراحی و ساخت سیستم های هوش مصنوعی دست اول و پیشرفته بهره مند می شوند.
9. اولین کاربران یا شرکت هایی که ابزارهای هوش مصنوعی را طی 5 تا 7 سال آینده به طور کامل به خدمت می گیرند، از بیشترین مزایا برخوردار خواهند شد. در مقابل کاربرانی که در استفاده از هوش مصنوعی سرعت عمل کمی دارند و اینکه اصلا هوش مصنوعی را به کار نمی گیرند، با رکود اقتصادی مواجه خواهند شد. این امر می تواند به پدیده برنده صاحب همه چیز است منجر شود.
10. 20 درصد متخصصان هوش مصنوعی آمریکا در اپل، آمازون، گوگل، آی بی ام و مایکروسافت حضور دارند و 30 درصد در سیلیکان ولی.
11. مکنزی پیش بینی کرده که تا سال 2030 حدود 70 درصد شرکت ها حداقل یک نوع از فناوری های هوش مصنوعی را به کار می گیرند و 50 درصد از شرکت های بزرگ از انواع متعدد از انواع فناوری ها استفاده می کنند.
12. تا سال 2027 بازار خودروهای خودران جهان به 4میلیارد دلار و بازار هوش مصنوعی در آموزش به 20 میلیارد دلار خواهد رسید.
13. امروزه بازار هوش مصنوعی در جهان به بیش از 2 تریلیون دلار است که پیش بینی می شود تا سال 2030 این عدد به 15 تریلیون دلار برسد.
14. سرمایه گذاری در هوش مصنوعی در سال 2020 حدود 115 درصد افزایش داشته است و چین در سال 2018 بالغ بر 337 میلیارد یورو در حوزه فناوری سرمایه گذاری کرده است.
15. چین 30 درصد هزینه کرد جهانی اینترنت اشیا و 33درصد سرمایه گذاری در زمینه رباتیک را به خود اختصاص داده است.
16. این کشور تصمیم دارد تا سال 2049 میلادی، 278 میلیون فرصت شغلی را با فناوری هوش مصنوعی جایگزین کند.
17. از 10 بنگاه برتر جهان در زمینه هوش مصنوعی، 5 بنگاه متعلق به چین است و سالانه بیش از 100هزار مقاله علمی در چین پیرامون هوش مصنوعی منتشر می شود.
18. چین هوش مصنوعی را به تشخیص چهره در اماکن، مدیریت و توسعه گردشگری، تجهیزات پوشاک، ربات های دستیار پزشکی، مدیریت بحران سیل، هوشمند سازی معادن، ماهواره اینترنت اشیا، پایانه های خودکار کانتینری، خط مترو هوشمند، تاکسی های خودران، شناورهای بدون سرنشین، بالگردهای بدون سرنشین و... توسعه داده است.
19. هوش مصنوعی فرصتی برای متوسط بودن در هیچ زمینه ای را باقی نخواهد گذاشت. در این عصر تنها حرفه ای ها باقی خواهند ماند.
20. آمریکا، چین، انگلستان، کانادا، آلمان، فرانسه، هند، کره جنوبی و ژاپن به ترتیب جزو کشورهای پیشرو در هوش مصنوعی هستند.