تاب آوری خبرنگاران

21 مرداد 1403 - خواندن 6 دقیقه - 161 بازدید

روزنامه نگاران با چالش های منحصر به فردی روبرو هستند که می تواند بر سلامت روان و تاب آوری آنها تاثیر بگذارد.

تحقیقات متعددی شیوع مسائل بهداشت روانی در میان روزنامه نگاران و عوامل موثر بر این مشکلات را بررسی کرده اند.
مطالعات در سراسر جهان از تنش و سختی کار و به دنبال آن مشکلاتی چون استرس و اضطراب در میان خبرنگاران گزارش داده اند بعنوان نمونه یک نظرسنجی درسال 2022 از روزنامه نگاران در صربستان نشان داد که 32.3٪ دارای مشکلاتی در زمینه فرسودگی شغلی ویا سلامت روان هستند.
بنابر همین گزارش 60.9٪ از روزنامه نگاران مورد بررسی در صربستان دارای یک بیماری مزمن جسمی هستند که 88.9٪ معتقدند استرس به طور قابل توجهی در بیماری آنها نقش داشته است نکته قابل توجه ایناست که این فرا تحلیل نشان داده است که این میزان استرس و تنس ربطی به زندگی شخصی و روابط بین فردی نداشته و منشا اصلی آن شرایط شغلی و حرفه ای خبرنگاران بوده است.
مطالعه ای که توسط دکتر تارا سوارت در ماه می 2017 انجام شد بر روی تاب آوری روزنامه نگاران متمرکز بود. این مطالعه شامل آزمون ها و ارزیابی های مختلفی در یک دوره 7 ماهه بود که نشان داد روزنامه نگاران مسن تر در مقایسه با همتایان جوان تر، سطوح بالاتری از تاب آوری را نشان دادند.
با این حال عزت نفس و تمرکز بر خود و ارزش های شخصی روشی اثبات شده برای ایجاد تاب آوری و کاهش تاثیرات روان شناختی رویدادهای آسیب زا برای خبرنگاران و روزنامه نگاران است.
تمرین هایی مانند ذهن آگاهی، پایبندی به ارزش های شخصی، حفظ طرز فکر مثبت، تمرین شفقت به خود، و توان حمایت یابی در صورت نیاز برای افزایش تاب آوری بسیار مهم هستند.
حمایت جمعی، مدیریت همدلانه و پرداختن به مسائلی مانند فرسودگی شغلی و سلامت روان برای تقویت تاب آوری روزنامه نگاران و اهالی رسانه همیشه مورد توجه بوده است.
باید متوجه باشیم که تاب آوری مفهومی چند وجهی است که شامل رفاه شخصی، حمایت صنفی و دسترسی به منابع برای مقابله با چالش های ذاتی مشاغل است.
یافته هایی از این دست نشان می دهد که روزنامه نگاران مشکلات سلامت روان را با نرخ بالاتری نسبت به جمعیت عمومی تجربه می کنند. ماهیت پر استرس شغل، قرار گرفتن در معرض حوادث آسیب زا و سایر عوامل شغلی احتمالا در این خطر بالا نقش دارند.
به نظر میرسد گزارش رویدادهای آسیب زا مانند جنایت، خشونت، و جنگ منبع اصلی استرس است.
– روزنامه نگاران و یا خبرنگاران اغلب تفکیک نمیکند که این استرس نه به شرایط شخصی، بلکه مستقیما با حرفه آنها مرتبط است.عواملی مانند دستمزد کم، شرایط کاری نامناسب، فشارهای خارجی، ناامنی مالی و فرسودگی شغلی نیز می توانند به این شرایط دامن بزنند
اثر تجمعی این عوامل استرس زا، اغلب در غیاب حمایت کافی یا مکانیسم های مقابله ای، می تواند منجر به ایجاد مشکلات سلامت روان شود. روزنامه نگاران همچنین ممکن است به دلیل انگ یا نگرانی در مورد اینکه چگونه ممکن است بر شغل آنها تاثیر بگذارد، در جستجوی کمک مردد باشند.
از جانب دیگر رسانه ها نقش کلیدی در شکل دادن به برداشت عمومی از سلامت روان دارند. بررسی ادبیات و متون تخصصی نشان داده است که پوشش رسانه ای اغلب کلیشه ها و انگ ها را در مورد بیماری روانی تداوم می بخشد. تصویرهای نادرست یا هیجان انگیز می تواند نگرش های منفی را تقویت کند و افراد را از کمک خواستن و یا یاری جویی در زمینه سلامت روان منصرف کند.
البته خود روزنامه نگاران هم ممکن است تحت تاثیر این سوگیری ها و تصورات غلط در مورد سلامت روان قرار بگیرند. بهبود دقت و حساسیت پوشش رسانه ای برای کاهش انگ و ارتقای آگاهی سلامت روان مهم است.
دکتر محمدرضا مقدسی مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران در ادامه اضافه میکند که ارتقای سلامت روان و تقویت تاب آوری خبرنگاران، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است:
.رسانه ها باید ابزارهای داخلی را برای تشخیص استرس و ایجاد تاب آوری توسعه دهند.
ارائه آموزش در مورد مدیریت استرس، فرسودگی شغلی، و کمک های اولیه سلامت روان می تواند به خبرنگاران کمک کند تا مسائل را تشخیص دهند و به آنها رسیدگی کنند.
.تقویت سیستم های پشتیبانی، مانند برنامه های کمک به کارمندان و شبکه های پشتیبانی همتا، می تواند فضای محرمانه ای را برای کمک گرفتن برای خبرنگاران فراهم کند.
.ادغام ملاحظات بهداشت روانی در سیاست های ایمنی و بهداشت شغلی می تواند به ایجاد یک محیط کاری حمایتی تر کمک کند.
انجمن های صنفی روزنامه نگاران همچنین میتواند با سازمان های بهداشت روان برای توسعه منابع و آموزش متناسب با نیازهای منحصربه فرد روزنامه نگاران همکاری کنند.
ادبیات تحقیق تصویر نگران کننده ای از چالش های سلامت روانی که روزنامه نگاران با آن روبرو هستند را ترسیم می کند. نرخ بالای مسائل مربوط به سلامت روان، که اغلب از عوامل استرس زای شغلی و قرار گرفتن در معرض تروما ناشی می شود، بر نیاز به مداخلات و حمایت هدفمند برای توسعه تاب آوری تاکید می کند.
سلامت روان و تاب آوری خبرنگاران موضوعاتی حیاتی در دنیای رسانه ها هستند که تحت تاثیر فشارهای شغلی و محیطی قرار دارند. در این بررسی، به تاثیرات شغلی بر سلامت روان خبرنگاران و همچنین ادبیات تحقیق در این زمینه پرداخته می شود.
کار خبرنگاری به دلیل ماهیت خود، به ویژه در شرایط بحران و پوشش اخبار حساس، می تواند تاثیرات منفی قابل توجهی بر سلامت روان خبرنگاران داشته باشد. مطالعات نشان داده اند که این حرفه می تواند منجر به بروز اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی و اختلالات دیگر باشد.


 منبع : میگنا