سیددانیال سجادی
7 یادداشت منتشر شدهقاضی سیدعبدالمجید مجد سجادی
یکی دیگر از رجال خاندان سجادی در دوره پهلوی سیدعبدالمجید مجد سجادی فرزند سیدعلی ملقب به مجد الاشراف (برادرزاده مرحوم نظام الاسلام) است که در سال ۱۲۸۵ شمسی در عمارت مرحوم مجدالاشراف واقع در کوچه سجادی محله قلعه چهارلان شهر سنندج متولد شدند. ایشان فردی عالم، ادیب، ملاک، وکیل و از قضات معتبر دادگستری و مدتها بازرس شاهنشاهی بودند. مرحومین سیدحسین (فرهنگی بعدا رییس دارایی شدند) و سیدحسن (قطب الدین مشهور به سرهنگ سجادی-رییس مهندسی ارتش سنندج-رییس نظام وظیفه کردستان) برادرانشان هستند. بتول خانم همسر آقای باقر دانش (سفیر کبیر دوره پهلوی در چند کشور اروپایی) بودند خواهرشان بود. (از فرزندان خواهرشان ۱ دختر باقیمانده است که ساکن آمریکا هستند، پسرانشان همگی وفات یافته اند). نسب اجدادشان به امام سجاد نبیره ی عبدالمطلب (پدربزرگ پیامبر ص) که ملقب به زین العابدین بودند میرسد.

مدتی از عمرشان را در محضر مرحوم مجدالاشراف و مرحوم نظام الاسلام کسب علم کردند و پس از طی کامل دوران طلبگی که کلا در مسجد جامع سنندج در خدمت اساتید برجسته زمان ملا عبدالله مفتی و ملا محمد رشید مدرسی انجام شده و در سال ۱۳۱۳ وارد خدمت دولتی شدند. در اداره ثبت اسناد سنندج شدند و سالها کارمند و رئیس شعبات مختلف بودند بعد با سمت ریاست ثبت اسناد به کرمانشاه انتقال یافتند و با گذراندن دوره ای تکمیلی وارد خدمت در وزارت دادگستری شدند و با سمت بازپرس به دادگستری سنندج منتقل گردیدند پس از مدتی مجددا به کرمانشاه انتقال یافتند و در سمت مستشاری دادگاه تجدید نظر مشغول خدمت گردیدند دو سه سال بعد با ابلاغ ریاست دادگستری کردستان به سنندج بازگشتند، بر اثر اختلافی که بین خانواده آصفی و سجادی پیش آمد ریاست دادگستری کردستان را رها کردند و به تهران رفتند.

پس از آن سر دفتر اسناد رسمی شماره ۱۲ تهران را بعهده داشتند مدتی بعد مشارالیه در سال 1337 به پیشنهاد سیدمحمدعلی هدایتی (وزیر دادگستری) و به فرمان شاه، دادیار دادسرای دیوان عالی کشور شدند. بعد با سمت دادیار دیوان عالی کشور در دادگستری کل مجددا دعوت به کار شدند آخرین شغل ایشان در زمان خدمت در دادگستری، قاضی بازرسی قضائی کل کشور و در زمان بازنشستگی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی و عضو کانون وکلا و مدتی هم مشاور حقوقی سازمان اتکا را بعهده داشتند. از طرف وزارت دربار هم ریاست واگذاری املاک سلطنتی را بعهده داشتنتد.
سمت ها از ابتدای اشتغال تا انتها
وکیل پایه یک دادگستری
امانت شعبه 2 دادگاه بخش کرمانشاه
بازپرس شعبه دوم دادسرای کرمانشاه
بازپرس دادسرای خرم آباد
بازپرس دادسرای کردستان
امانت دادگاه بخش سقز
دادیار دادسرای همدان
دادستان شهرستان کردستان
کارمند علی البدل دادگاه استان پنجم
مستشار دادگاه استان پنجم
ریاست دادگستری کردستان
کارمند اصلی هیئت تجدیدنظر واگذاری املاک سلطنتی
رئیس دادگاه نخستین واگذاری املاک سلطنتی
رئیس شعبه سوم هیئت تجدیدنظر واگذاری املاک سلطنتی
دادیار دیوان عالی کشور در دادگستری کل
قاضی بازرسی قضائی کل کشور
فرزندان و نوادگان
از مرحوم مجد ۳ پسر به نام های مهندس سیدمهدی (جزو ۱۰ مهندس برتر آمریکا، مدتها رییس شهرسازی نیویورک، شهردار نیویورک)، دکتر سیدامیر (دندانپزشک-استاد دانشگاه)، سیدصادق (کارمند بانک) و ۷ دختر (اکثرا فرهنگی) به یادگار ماند. لازم به ذکر است بیشتر فرزندان و نواده های مرحوم سیدعبدالمجید در تهران و سایر شهرهای خارج از کشور زندگی میکند. آن مرد بزرگ در شهریور ماه ۱۳۶۴ در تهران وفات یافتند.
منابع
- علما و دانشمندان کردستان در ۲۰۰ سال اخیر
- بخشی از مصاحبه بنده با نوه ی مجدالاشراف و نوه ی نظام الاسلام
- آیینه سنندج
- بخشی از دست نوشته های مرحوم سیداحمد (پدربزرگم)
- سنندج قدیم