تاب آوری خبرگزاری به چه معناست ؟

4 تیر 1403 - خواندن 3 دقیقه - 173 بازدید

رسانه های جمعی از جمله خبرگزاری ها به دلیل توانایی در جهت دهی به افکار عمومی، نقش اساسی در مراحل مختلف بحران -از جمله در مرحله بازسازی و بازتوانی- ایفا می کنند


تاب آوری خبرگزاری به توانایی آنها در مقاومت در برابر اختلالات و بازیابی سریع پس از بحران ها اشاره دارد.

 این مفهوم شامل ظرفیت سازمان ها برای پیشبینی، پشتیبانی، بازیابی و سازگاری با تهدیدات سایبری و فاجعه ها فراتر از اقدامات سنتی امنیت است


 پیش نیاز این کمک رسانی رسانه ها آن است که خود، بتوانند وضعیت اولیه خود را پس از بروز شرایط اضطراری حفظ کرده و به خدمت رسانی ادامه دهند؛ به بیان دیگر، تاب آور باشند.


روزنامه نگاران و متخصصان رسانه در کار خود با چالش ها و خطرات قابل توجهی مواجه هستند، از جمله قرار گرفتن در معرض حوادث آسیب زا، محیط های پر استرس، و تهدیدی برای ایمنی آنها. ایجاد انعطاف پذیری برای این حرفه ای ها برای کنار آمدن با این چالش ها و ادامه کار مهم خود به طور موثر بسیار مهم است.

 تاب آوری سازمانی برای خبرگزاری ها نیز مهم است.

 مطالعات نشان داده است که خبرگزاری های ایرانی در پردازش اطلاعات دارای نقاط قوت هستند، اما در ارتباطات و انعطاف پذیری ساختاری/سازمانی نقاط ضعفی دارند(قنبری و همکاران ،1399)


در راستای تاب آورسازی رسانه ها، اولین گام می-تواند اندازه گیری نحوه عملکرد و در حقیقت، میزان تاب آوری یا resiliency آن ها در مواجهه با بحران ها باشد از جمله سازمان هایی که تاب آوری در آن ها نقش حیاتی دارد، بیمارستان ها می باشند. شاخصهای سنجش تاب آوری سازمانی خبرگزار یهای ایران در بلایای طبیعی می تواند شامل موارد زیر باشد:


- ساختار سازمانی و مدیریت بحران

- منابع انسانی و آموزش

- منابع مالی و تجهیزات

- ارتباطات و فناوری اطلاعات

- فرهنگ سازمانی و یادگیری


هدف از تدوین شاخص های تاب آوری خبرگزاری های ایران، ارزیابی میزان آمادگی و توانایی این رسانه ها در مواجهه با بحران ها و ارائه راهکارهایی برای افزایش تاب آوری آن ها است این شاخص ها می توانند به عنوان ابزاری برای سنجش و پایش مستمر تاب آوری خبرگزاری ها مورد استفاده قرار گیرند.