معلم هزاره سوم

1 تیر 1403 - خواندن 5 دقیقه - 77 بازدید

معلم هزاره سوم به معلمانی اطلاق می شود که در قرن 21 و هزاره سوم فعالیت می کنند. این معلمان با چالش های جدیدی روبرو هستند که در هزاره های گذشته وجود نداشته است.


معلمان در هزاره سوم به برنامه های آموزشی جامع تر و مناسب تری برای اجرای موثر برنامه های درسی و روش های آموزشی جدید نیاز دارند.
مطالعات نشان می دهد که معلمان آموزش های کنونی ارائه شده توسط دانشگاه ها، سازمان های دولتی و سازمان های خصوصی را به طور متوسط ​​موثر می دانند با اینحال آموزش های تخصصی ارائه شده توسط دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تخصصی تربیت معلم و رشته ای دبیری کماکان بالاترین امتیاز را دریافت می کنند و البته مشاهدات جهانی نشان میدهد نیاز به چارچوب مفهومی منسجم تری در برنامه های آموزش معلمان وجود دارد که تئوری و عمل را بهتر ادغام کند، محیط های دانشگاه و مدرسه را به هم متصل کند، و روابط و ارتباطات مشارکتی را تقویت کند.

بنابر آنچه که در مطالعات مختلف مورد تایید قرار گرفته است صرف ارائه اطلاعات به معلمان در مورد بهترین شیوه ها منجر به تغییرات قابل توجهی در تدریس در کلاس نشده است.

آموزش معلمان باید بر رشد معلمان به عنوان عوامل بالقوه تغییرات اجتماعی تاکید کند، آنها را تشویق کند تا مفروضات را زیر سوال ببرند، مشکلاتی را مطرح کنند، و از برنامه درسی و تحقیق به روش های مولد و نه تجویزی استفاده کنند.این امر مستلزم تغییر تمرکز از برنامه درسی به روشهای پروژه محور یادگیرنده و هویت های متنوع و تجارب زندگی آنهاست

تحقیقات مداوم معلمان، همکاری همتایان، و مشارکت معنی دار بین مدارس، دانشگاه ها و دانش آموزان معلمان به عنوان عناصر کلیدی آموزش موثر معلمان در هزاره سوم دیده می شوند.
(پیکلاجلک و همکاران،2020) نشان دادند معلمان همچنین به فرصت های توسعه حرفه ای مکرر و انعطاف پذیر فراتر از الزامات قانونی فعلی نیاز دارند قابل توجه اینکه این مطالعه در کشور آلبانی انجام شده است.
اما بطور کلی بنظر میرسد معلم هزاره سوم به برنامه های آموزشی جامع، منسجم و یادگیرنده محور نیاز دارد که آن ها را به عنوان متفکرینی آگاه و اهل مشارکت در عرصه های اجتماعی معرفی نماید
انطباقی بهینه با نیازهای آموزشی در حال تکامل دانش آموزان و مدارس همزمان نیاز معلمان نیز تلقی میشود.

معلم هزاره سوم به معلمانی اطلاق می شود که در قرن 21 و هزاره سوم فعالیت می کنند. این معلمان با چالش های جدیدی روبرو هستند که در هزاره های گذشته وجود نداشته است.
معلمان هزاره سوم باید با فناوری های جدید آموزشی آشنا باشند و بتوانند از آنها در کلاس درس استفاده کنند. این فناوری ها شامل رایانه، اینترنت، تجهیزات چندرسانه ای و غیره می شود.

در هزاره سوم، مهارت های مورد نیاز برای موفقیت در زندگی و کار تغییر کرده است. معلمان باید بتوانند مهارت هایی مانند تفکر انتقادی، حل مسئله، خلاقیت و همکاری را به دانش آموزان آموزش دهند.

معلمان هزاره سوم باید به تنوع فرهنگی، اجتماعی و یادگیری دانش آموزان توجه داشته باشند و برنامه های آموزشی را متناسب با نیازهای فردی آنها طراحی کنند.
معلمان هزاره سوم باید مهارت های ارتباطی قوی داشته باشند تا بتوانند با دانش آموزان، والدین و همکاران خود به خوبی ارتباط برقرار کنند.
در هزاره سوم، دانش و مهارت های معلمان باید مداوم به روز شود. معلمان باید توانایی یادگیری مادام العمر را داشته باشند تا بتوانند با تغییرات سریع جامعه همگام باشند. در مجموع، معلم هزاره سوم باید ترکیبی از دانش، مهارت و نگرش باشد تا بتواند به بهترین شکل به نیازهای آموزشی دانش آموزان پاسخ دهد.

 
جمع بندی و خاتمه کلام نظر به این سرعت روبه تزاید تحولات اجتماعی و فرهنگی و تاثیراتی که بر محتوی و محیط آموزشی مدارس خواهد داشت همچنین تحولات سریع فرهنگی و شکاف نسل از یک سو و از سوی دیگر سرعت و تاثیرات رو به تزاید فن آوری های نوین و شبکه اجتماعی بایستی بصورتی جدی در اندیشه تاب آوری مدارس و معلمان باشیم .