هفت مهارت متمرکز بر راه حل چیست ؟

23 خرداد 1403 - خواندن 5 دقیقه - 131 بازدید

بن فورمن یک روانپزشک مشهور فنلاندی، نویسنده و معلم درمان و مربیگری راه حل محور است.

دکتر بن فورمن در سال 1979 از دانشکده پزشکی فارغ التحصیل شد و هم اکنون روانپزشک است 

در سال 1995 به عنوان روان درمانگر و در سال 2007 به عنوان روان درمانگر ارشد به مجماع علمی جهان معرفی شد .


 فورمن بیش از 20 کتاب نوشته است که بسیاری از آنها به چندین زبان ترجمه شده اند او به خاطر توسعه روش کاربردی درمانی و مربیگری راه حل مدار، از جمله مربیگری ۱۲ مرحله ای متمرکز بر راه حل و روش تیم سازی مجدد، رویکرد مهارت های کودکان برای کمک به کودکان برای غلبه بر چالش ها، و برنامه آموزشی همکاری برای آموزش راه حل محور شهرت جهانی دارد .


دکتر فورمن علاوه بر کار بالینی، در عرصه رسانه نیز فعال بوده و به مدت 8 سال مجری یک برنامه تلویزیونی و یک برنامه زنده رادیویی بوده است

فورمن در بیش از 40 کشور در سراسر جهان تدریس کرده است و از پیشگامان در زمینه درمان راه حل محور است.


اما رویکرد متمرکز بر راه حل چیست؟
به طور خلاصه این یک "الگوریتم" است، یک روش گفتگوی منطقی شامل سوالات خوب و مفید، با هدف کمک به مردم در بهبود کیفیت زندگی و یافتن راه حل برای مشکلات آن ها. مربیان درمان مبتنی بر راه حل اغلب از دانش آموزان خود می شنوند که یادگیری و استفاده از این روش در زندگی شخصی آن ها تاثیر مثبت داشته است.
به عنوان مثال، آن ها ممکن است بگویند: "من اکنون با فرزندان و همسرم بهتر رفتار می کنم"، " من نسبت به خودم مهربان تر شده ام"، "همسرم می گوید که من تغییرات مثبتی کرده ام "، "من خوش بین شده ام"، "من دیگر مثل گذشته از دست فرزندانم عصبانی نمی شوم"
چه چیزی باعث چنین تغییرات مثبتی می شود؟ من فکر می کنم این یک امتیاز است که دانش آموزان یاد می گیرند زندگی و روابط شخصی خود را با روش راه حل محور پیوند بزنند.در فصل های بعدی سعی خواهم کرد که مفروضات را با توصیف آن ها بر اساس هفت مهارت زندگی روشن کنم این کتاب اگر بتواند ایده های مشخصی را در مورد نحوه بهبود کیفیت زندگی با یادگیری و عملی کردن هفت مهارت زندگی که در کتاب ارائه می دهم به شما بیاموزد ماموریت خود را به خوبی انجام داده است.

مهارت حل مسئله و یافتن راه حلهای مناسب برای مشکلات ویژگی افرادی که از خلاقیت و تاب آوری خوبی برخودار هستند. 

افرادی که قادر به ارائه راهکار برای یک مشکل هستند در هنگام مواجه شدن با چالشی جدید، بهتر از کسانی که نمی توانند با مشکلات کنار بیایند، لیستی از راه های بالقوه حل مشکل را تهیه می کنند. استراتژی های مختلف را بررسی کنید و بر ایجاد یک روش منطقی برای حل مشکلات معمول خود تمرکز کنید. با تمرین مهارت های حل مسئله به طور منظم، در هنگام بروز یک چالش جدی، آمادگی بیشتری برای کنار آمدن خواهید داشت.

شرایط بحرانی، دلهره آور است. حتی ممکن است حل نشدنی باشد. افراد تاب آور قادرند این شرایط را به صورت واقع بینانه بررسی و اهداف معقولی را برای مقابله با مشکل تعیین کنند. وقتی می بینید در موقعیت سختی قرار گرفته اید، یک قدم به عقب برگردید و آنچه را که پیش رو دارید ارزیابی کنید. راه حل های ممکن را بررسی کنید، و سپس آنها را به گام های کوچکتر، تقسیم کنید.


صرف وقت برای از بین رفتن یک مشکل به خودی خود فقط بحران را طولانی می کند.

 شما باید بلافاصله شروع به حل مسئله کنید.

 گرچه ممکن است هیچ راه حل سریع و ساده ای وجود نداشته باشد، اما می توانید گام هایی را در جهت بهتر شدن وضعیت و کاهش استرس خود بردارید.

 روی پیشرفتی که به دست آورده اید، تمرکز کنید، برای گام های بعدی برنامه ریزی کنید و از میزان کارهایی که هنوز انجام ناده اید، ناامید نشوید.

 توجه داشته باشید که بررسی فعالانه راه حل ها به شما کمک می کند احساس کنترل بیشتری داشته باشید.

 فعال بودن به شما کمک می کند به جای اینکه فقط منتظر اتفاقات باشید، اهداف خود را به واقعیت تبدیل کنید.

کتاب هفت مهارت زندگی با ترجمه نرگس ولیراده و مریم فرجی توسط انتشارات اوستای پارسیان در 90 صفحه و با قیمت 30000 تومان منتشر و در اختیار علاقه مندان رویکرد متمرکز بر راه حل قرار گرفته است.