نسیم حیدری
70 یادداشت منتشر شدهتاب آوری خودکشی چه ویژگی هایی دارد ؟
تاب آوری خودکشی مفهومی است که در سال های اخیر به دلیل نقش بالقوه آن در پیشگیری از خودکشی مورد توجه قرار گرفته است. مفهوم تاب آوری به توانایی غلبه بر ناملایمات به طور سازگارانه اشاره دارد.
در زمینه خودکشی، تاب آوری به عنوان یک عامل محافظتی شناخته می شود که می تواند اثرات نامطلوب عوامل خطر خودکشی را کاهش دهد و خطر رفتارهای خودکشی را کاهش دهد
تاب آوری خودکشی چه ویژگی هایی دارد ؟
مطالعات ویژگی های خاصی را شناسایی کرده اند که به پردازش و تکمیل مفهوم تاب آوری خودکشی کمک می کنند:
1.حمایت اجتماعی: داشتن روابط حمایتی و احساس تعلق می تواند به افراد کمک کند تا با افکار و احساسات خودکشی کنار بیایند.
2.راهبردهای مقابله ای: مکانیسم های مقابله ای موثر، مانند مقابله متمرکز بر هیجان و مقابله متمرکز بر مشکل، می تواند به مدیریت عوامل خطر خودکشی کمک کند
3. سرمایه روان شناختی: ویژگی های مثبتی مانند خوش بینی، خودکارآمدی و ثبات عاطفی می تواند به افراد در ایجاد انعطاف پذیری در برابر تجارب خودکشی کمک کند.
4. معنا در زندگی: یافتن هدف و معنا در زندگی می تواند به عنوان یک محافظ در برابر افکار و رفتارهای خودکشی عمل کند.
5. احساس مسئولیت: مسئولیت اعمال خود را برعهده داشتن و داشتن حس کنترل می تواند به افراد کمک کند تا بر تفکرات خودکشی غلبه کنند.
بررسی تاریخچه زندگی افراد میتواند با تاکید بر عوامل و رویدادهایی که ممکن است خطر خودکشی را افزایش دهد میتواند در این زمینه کمک بزرگی باشد.
البته که ابزارهای متعددی برای اندازه گیری تاب آوری خودکشی، از جمله پرسشنامه تاب آوری خودکشی، مقیاس توانایی بازیابی خودکشی، و مقیاس تاب آوری هم از اعتیار خوبی برخوردار هستند با این حال، هیچ یک از این معیارها همه ویژگی های تعیین کننده تاب آوری به خودکشی را در بر نمی گیرد، که نشان دهنده نیاز به توسعه و آزمایش بیشتر این مقیاس ها است.
درک تاب آوری خودکشی پیامدهای مهمی برای تمرین دارد علاوه بر این، تاب آوری نسبت به خودکشی را می توان از طریق وجود حمایت اجتماعی، استراتژی های مقابله، سرمایه روان شناختی، معنای زندگی و احساس مسئولیت افزایش داد
مطالعه تاب آوری خودکشی هنوز در حال تکامل است و محدودیت هایی برای بدنه تحقیقات موجود وجود دارد. مطالعات آتی باید با استفاده از طرح های طولی و توسعه معیارهای جامع تر تاب آوری به خودکشی، به این محدودیت ها رسیدگی کنند.
تاب آوری در برابر خودکشی به عنوان یک مکانیسم محافظتی در برابر افکار خودکشی شناخته شده است. تاب آوری به توانایی فرد در مدیریت استرس، تلاشی در برابر شرایط سخت و حفظ سلامت روانی در مواجهه با چالش ها اشاره دارد. پژوهش های مختلف نشان داده اند که تاب آوری در افراد با و بدون افکار خودکشی به شدت مرتبط است
رابطه تاب آوری با کیفیت زندگی و معنویت در دانشجویان نیز بررسی شده است. نتایج این پژوهش ها نشان دادند که تاب آوری در برابر خودکشی در دانشجویان با کیفیت زندگی و معنویت بالاتر به شدت مرتبط است. این یافته ها حاکی از اهمیت تاب آوری در پیشگیری از افکار خودکشی در این گروه سنی است( مهدی یار و نجاتی ، 1394).( اسدی و همکاران ، 1401)
برای حمایت از افراد در مواجهه با افکار خودکشی، سامانه نوشتاری بحران در ایران به عنوان یک سرویس ملی رایگان در دسترس است. این سامانه ۲۴ ساعته به افرادی که در شرایط بد عاطفی هستند مشاوره رایگان میدهد.
مشاوران بحران با استفاده از چت آنلاین و روش های دیگر به افراد کمک می کنند تا به افکار و احساسات خود نظم دهند و در شرایط امن قرار بگیرند.