جایگاه داوری در ایران

3 خرداد 1403 - خواندن 2 دقیقه - 870 بازدید

*جایگاه داوری *

داوری شیوه ی خصوصی حل و فصل اختلافات است و امروزه بسیاری از دعاوی از طریق داوری حل و فصل می شود. مزیت های داوری بر رسیدگی های قضایی :یکی ازشیوه های تسریع رسیدگی وحل وفصل اختلاف یا اختلافات وکاهش هزینه ها درمیان مردم است برخی از اساتید حقوق ،کتبی بودن قرارداد داوری را ضروری دانسته اند وقانون هم قرارداد داوری را لازم می داند وباید درقرارداد به موضوع ومدت داوری ومشخصات طرفین دعوی وداور یا داوران اشاره شود بایدبصورت کتبی منعقد شود برای ارجاع اختلاف یا اختلافات به داوری لازم است که طرف های دعوی رضایت داشته باشند.اگریک طرف رضایت داشته باشد وطرف یا طرف های دیگررضایت نداشته باشند رسیدگی داور به دعوی ارزشی ندارد و نباید جریان رسیدگی آغازگردد.

هیچ یک از طرفین دعوی به تنهایی نمی توانند اختلاف را به داوری ارجاع دهند،طرفین دعوی باید داور یا داوران را با توافق یکدیگر بپذیرند طرف های دعوی باید برای اقامه دعوی اهیلیت لازم راداشته باشند. 

درداوری این اجازه به افردا داده می شود که به سلیقه خود داور مورد اعتماد ومورد تایید خود را برای حل وفصل اختلافات انتخاب کنند.

انتخاب داور یا داوران به دوصورت است یاقبل از بروز اختلاف یا بعداز بروزاختلاف .

بهتراست که زمان انعقاد قرارداد طرفین با توافق یکدیگر داور یا داوران خودرا تعیین کنند که اختلافات ناشی از قرارداد را به داوری ارجاع خواهند داد.

برای رسیدگی به اختلافات در انتخاب داور باید دوستی را کنارگذاشت و داوری صالح وشایسته را انتخاب کرد.

داوری که متوجه مسئولیت خود در قبال کار خود باشد

داور باید مستقل و بی طرف باشد.