تجربه من مهندس مهدی مظفری از قدرت هم افزایی ذهن ها و راز موفقیت جمعی در کسب وکار و زندگی SHIFTX.IR

18 تیر 1404 - خواندن 3 دقیقه - 27715 بازدید



یکی از بزرگ ترین کشف های من در مسیر حرفه ای و زندگی شخصی، درک عمیق نیروی هم افزایی ذهن هاست؛ چیزی که همیشه در محیط کسب وکار خودم و حتی جمع های دوستانه به آن فکر می کنم و تجربه اش را بارها دیده ام. شاید ظاهرش ساده باشد، اما راستش باید عمیق تر نگاه کنیم تا بفهمیم چطور می توانیم از آن برای رشد فردی و جمعی بهره ببریم.

من این طور برای خودم تعریف می کنم: هر ذهن انسانی مثل یک ایستگاه تولید نیروی خلاقیت است، اما وقتی همین ذهن های خلاق در کنار هم قرار می گیرند، آن وقت چیزی فراتر از جمع اعداد معمولی اتفاق می افتد. انگار هوش و اقتدار تک تک اعضا جمع می شود تا هوشمندی جدیدی به وجود بیاورد؛ هوشی که هیچ یک به تنهایی به آن دست پیدا نمی کند.

در شرکت خودم بارها این قدرت را لمس کرده ام:

فرض کنید مشکلی مهم داریم که به نظر هیچ راه حلی ندارد. هرکسی در اتاق جلسه حرف خودش را می زند و ایده می دهد. گاهی یک ایده کوچک که شاید در ذهن کسی به چشم نمی آید، جرقه ای می شود و ناگهان دو نفر دیگر سر ذوق آمده و چیز جدیدی به آن اضافه می کنند. در انتها، آنچه خلق می شود بسیار فراتر از جمع ایده های اولیه است. این یک نمونه واقعی از همان نیروی جمعی ذهن هاست.

من اسمش را «عقل کل» می گذارم؛ نیرویی که وقتی چند انسان با نیت مثبت و انگیزه مشترک کنار هم قرار می گیرند، قابل دستیابی است. مهم این است که هرکدام از ما، ضمن حفظ هویت و منحصر به فرد بودن خود، دل را به جمع بدهیم، شنونده واقعی باشیم و از قضاوت زودهنگام پرهیز کنیم. چنین جمعی معجزه می کند.

این تجربه را نه فقط در جلسات کاری، حتی در گروه های دوستانه یا جمع خانوادگی هم درک کرده ام. هرجا گفت وگو شفاف و نیت ها مثبت بوده، حتی اگر نظرات متضاد باشد، دستاورد نهایی چندین برابر بیشتر است.

در نهایت باور دارم هر دستاورد بزرگ، محصول یک هم افزایی ذهنی است؛ حتی اگر به نام یک فرد ثبت شود، پشت پرده اش یک عقل جمعی و همدلی عمیق جریان داشته. اگر می خواهیم واقعا رشد کنیم، باید بپذیریم که کار تیمی، اعتماد، احترام متقابل و پذیرفتن تفاوت ها راز دستیابی به این نیروی شگفت انگیز ذهنی است. این قدرت نه فقط رمز موفقیت در کسب وکار من، بلکه رمز بالندگی هر انسانی است که به دنبال تحول و رشد واقعی است.