حسین قادرزاده
14 یادداشت منتشر شدهموتاسیون یا جهش
مطلبی با عنوان یک کشف جدید و تکان دهنده
شادروان حسین قادرزاده
شاید در تاریخ علم، کمتر نظریه ای را به خوش استقبالی و بد بدرقه ای فرضیه داروین بتوان پیدا کرد.
زیرا از یک طرف، نظریه مزبور با آنکه خالی از نقاط ضعفی نبود ، با سرعت عجیبی انتشار یافت و در مدت کوتاهی در افکار اغلب دانشمندان نفوذ کرد.
ولی این عظمت و اقتدار، دیری نپائید و سیل اعتراضات و انتقادات، پایه های چهارگانه داروینیسم را در هم کوبید و آن را با شکست عجیبی مواجه ساخت و دوران حکومت آن بدافکار ، به طرز اسف انگیزی پایان یافت.
دانشمندان اخیرا موفق به کشف حیرت انگیز و عجیبی شدند که بر فرضیه های لامارکیسم، نئولامارکیسم، داروینیسم و نئوداروینیسم، قلم سرخ کشید.
خلاصه این ماجرای عجیب را از مقاله دانشمند معروف " فرانسیس دارک" که در مجله دانشمند (شماره اردیبهشت ماه 1343) ترجمه شده است، مطالعه فرمائید.
با توجه به این مطلب مهم علمی، فرضیه های فوق الذکر در محافل تحقیقی و علمی جهان با شکست روبرو شده و به آخرین و مهم ترین فرضیه تکامل، یعنی موتاسیون یا جهش تبدیل گردیده است .
مطالب زیر را تحت عنوان " آیا فرضیه ی تکامل با خداشناسی منافات دارد؟ " بیان می داریم.
در مورد فرضیه جهش، مطالعه و دقت در اصول این مکتب به خوبی ثابت می کند که این فرضیه همانند فرضیه لامارک و داروین با مسئله توحید و خداشناسی کمترین منافاتی ندارد.
بلکه می توان ادعا کرد که این تئوری، به فرض اینکه ثابت شود موید اعتقاد به آفریدگار جهان بوده و آثار نظم و ترتیب خاصی که نشانه وجود او است، در این فرضیه دیده می شود:
۱. جهش ها با یک نسبت منظم تقریبا 10000/1 صورت می گیرند؛ یعنی به طور متوسط، از هر ده هزار حیوان یا گیاه یک فرد جهش پیدا میکند.
۲ . تغییرات ناگهانی (جهش ها) با نظم مخصوصی بوسیله عوامل وراثت (ژن ها و کروموزوم ها) از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند.
3. جهش ها در حیوانات و نباتات هیچگاه متوقف نمی شوند.
۴. انواع مختلف موجودات در اثر جهش و تغییرات ناگهانی با نظم مخصوصی در تحت شرایط معینی که برای ما نامعلوم است، تکامل پیدا کرده و با طرق اسرارآمیزی از مراحل پست شروع و خود را به قله تکامل می رسانند.
اقتباس و استناد بدون تصرف از کتب علمی
مدارس راهنمایی تحصیلی سعدی، کوروش و پروین اعتصامی
حسین قادرزاده