الهه یوسفی
1 یادداشت منتشر شدهتاثیر اعتیاد پدر خانواده، بر دیدگاه فرزندان خانواده هنگام انتخاب پارتنر
هنگامی که پدر خانواده دچار اعتیاد و رفتاری های بی ثبات روحی و جسمی است
فرزندان که پدر خانواده را به عنوان تصویر ابتدایی از افراد جامعه می بینند دچار شوک و بی اعتمادی نسبت به دیگر افراد جامعه می شوند، و تمایل پیدا می کنند که برای جلوگیری از ضرر روحی و روانی بیشتر گوشه گیر و از جامعه و آشنایی با افراد جدید به نحوی فرار کنند.
با نگاهی اجمالی به این موضوع می بینیم که فرزندانی که پدری درگیر اعتیاد دارند با مشکلات روانشناختی بسیاری دست و پنجه نرم می کنند از جمله عدم اعتماد،افسردگی، کمبود اعتماد به نفس ناشی از فحاشی ها و رفتار پدر هنگام نوسانات خلقی و رفتاری در دوره های بین مصرف و عدم مصرف مواد می شوند.
در این دوره ها فرد مصرف کننده اغلب بین احساس گناه هنگام مصرف، و ناتوانی در کنترل خود برای جلوگیری از مصرف مواد نوسان دارد و ممکن است به رفتارهای تکانشی و فوران خشم های مکرر دچار شود.
حتی ممکن است فرزندان این خانواده ها در آینده دچار اختلال( سلوک) که به دلیل بزرگ شدن در محیط خشن گریبان گیر آنهاست شوند.
یکی از مسائل مهمی که در زمینه اعتیاد پدر ممکن است برا روی فرزندان خود تاثیر بگذارد نحوه ی انتخاب و گزینش پارتنر خود در آینده است.
این افراد هنگام انتخاب پارتنر خود چون ترس از تجربه ی دوباره فضای زندگی پیشین خود ( زندگی با فردی درگیر اعتیاد) دارند سعی می کنند تا حد ممکن برای آشنایی با افراد جدید جهت روابط عاشقانه و انتخاب شریک زندگی برای آینده جلوگیری کنند، که از مهم ترین دلایل آن بی اعتمادی، به دلیل فضای متشنج و رفتار های بی ثبات پدر آنها در مسیر زندگی شان است.