تاثیر تاب آوری بر به زیستی روانشناختی افراد

17 اردیبهشت 1404 - خواندن 3 دقیقه - 68 بازدید

در همایش ملی تاب آوری در دانشگاه حکیم سبزواری مورد تاکید قرار گرفت:





مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در همایش تاب آوری که در نخستین هفته ملی تاب آوری ایران در چارچوب ماموریت ملی- دانشگاهی تاب آوری فرهنگی هویت محور و باهدف بازشناخت ساز و کارهای فرهنگی برآمده از هویت ملی و در راستای ارتقای تاب آوری فردی و اجتماعی و در سطح ملی به میزبانی دانشگاه حکیم سبزواری برگزار گردید،گفت: بهزیستی روانی، شامل دریافت های فرد از میزان هماهنگی بین هدفهای معین و ترسیم شده با پیامدهای عملکردی است که در فرایند ارزیابی های مستمر به دست می آید و به رضایت درونی و نسبتا پایدار در توالی زندگی منتهی میشود. بهزیستی روانی، جزو روان شناختی کیفیت زندگی است که به عنوان درک افراد از زندگی در حیطه ی رفتارهای هیجانی، عملکردهای روانی و ابعاد سلامت روانی تعریف می شود.

مهدی برجی افزود: یکی از متغیرهایی که با بهزیستی روان شناختی ارتباط دارد، تاب آوری است.کنار آمدن موفقیت آمیز فرد با عوامل استرس زا و موقعیتهای دشوار، تاب آوری نامیده میشود. تاب آوری، صرف مقاومت منفعل در برابر آسیبها یا شرایط تهدید کننده نیست بلکه فرد تاب آور، مشارکت کننده ی فعال و سازنده ی محیط پیرامونی خویش است.

وی ادامه داد: تاب آوری به انطباق موفقی گفته میشود که در آوردگاه مصایب و استرسهای توان کاه و ناتوان ساز، آشکار می شود. افراد تاب آور دارای رفتارهای خودشکنانه نیستند، از نظر عاطفی آرام اند و توانایی مقابله با شرایط ناگوار و ناخوشایند را دارند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی عنوان نمود: متاسفانه میزان آسیب ها در جامعه آنقدر زیاد شده که امید به آینده را کمرنگ کرده است، لذا به منظور داشتن جامعه شاد و تاثیرگذار در برابر آسیب های روانی بایستی کودکانی شاد تربیت کنیم که نسبت به آینده خوشبین باشند.

وی تصریح کرد: تاب آوری به عنوان یک خصیصه قابل آموزش و یادگیری است و می توانیم همدلی کردن را آموزش دهیم.

برجی با بیان اینکه از طریق تاب آوری یک تهدید به فرصت تبدیل می شود، ادامه داد: بایستی فرزندان خود را طوری تربیت کنیم که قابلیت همدلی و تاب آوری بیشتری داشته باشند و از وضعیت چالش برانگیز زندگی به سلامت عبور کنند.

وی تصریح کرد: مفهوم تاب آوری به لحاظ روانشناختی مغفول مانده است که با توجه به آن فرزندان مان در برابر افسردگی و آسیب های اجتماعی و اختلالات روانی واکسینه می شوند.