دانشگاه حکیم سبزواری و رسالت ملی تاب آوری فرهنگی

5 اردیبهشت 1404 - خواندن 3 دقیقه - 27 بازدید

دانشگاه حکیم سبزواری و رسالت ملی تاب آوری فرهنگی
دانشگاه حکیم سبزواری، به عنوان یکی از نهادهای علمی پیشرو در استان خراسان رضوی، ماموریت ملی تاب آوری فرهنگی را به عنوان محور اصلی فعالیتهای خود تعریف کرده است. این دانشگاه که در سال ۱۳۶۶ به عنوان شعبه دانشگاه تربیت معلم تهران تاسیس شد، در سال ۱۳۹۰ با تغییر نام به «حکیم سبزواری»، هویت علمی و فرهنگی خود را تقویت کرد. امروزه با دارا بودن ۱۰ دانشکده، ۳۳ گروه آموزشی و بیش از ۱۰٬۲۰۰ دانشجو، به عنوان دومین دانشگاه بزرگ دولتی استان پس از دانشگاه فردوسی مشهد شناخته میشود

ماموریت و رسالت ملی تاب آوری فرهنگی این دانشگاه، بر پایه تقویت هویت ملی و ترویج ارزشهای اجتماعی طراحی شده است.






ابعاد رسالت ملی تاب آوری فرهنگی
ماموریت تاب آوری فرهنگی دانشگاه حکیم سبزواری با تایید وزارت علوم، بر ایجاد «همبستگی اجتماعی» و «مقاومت در برابر چالشهای فرهنگی» متمرکز است.

 این رویکرد شامل توسعه برنامه های آموزشی میان رشته ای، حمایت از کانونهای فرهنگی دانشجویی و انتشار نشریه علمی-پژوهشی است.

رسالت ملی تاب آوری فرهنگی دانشگاه حکیم سبزواری بر پایه چهار مولفه کلیدی **تاریخ اجتماعی شیعه، ورزش پهلوانی، آداب و آیین کویر، و میراث فرهنگی** طراحی شده است. این ماموریت که از مهر ۱۴۰۳ آغاز شد، با هدف تقویت هویت فرهنگی و اجتماعی جامعه، توانایی مقابله با چالش ها و بحران ها را از طریق آموزش مهارت های سازگاری، افزایش آگاهی و ایجاد همبستگی اجتماعی ارتقا می دهد.

 دانشگاه با تکیه بر ظرفیت های فرهنگی سبزوار به عنوان «پایتخت نثر فارسی»، برنامه هایی مانند *هفته ملی تاب آوری ایران* را برگزار می کند که شامل کارگاه های آموزشی، سمینارهای تخصصی، فعالیت های گروهی مانند مدیتیشن و کمپین های رسانه ای برای ترویج تاب آوری فردی و جمعی است. این رویکرد هویت محور، با تاکید بر عناصری مانند تاریخ شیعه و آیین های کویری، به دنبال تبدیل هویت فرهنگی به منبعی برای انعطاف پذیری در برابر استرس و بحران هاست.


در بعد اجرایی، این رسالت شامل ترویج پژوهش های نوین در حوزه تاب آوری با محوریت خانواده، محیط های آموزشی و سازمانی است.

 دانشگاه حکیم سبزواری با برگزاری پیش نشست های علمی مانند «نخستین هفته ملی تاب آوری»، به دنبال ایجاد پیوند بین نظریه و عمل در حوزه تاب آوری مبتنی بر عناصر فرهنگی است.

همچنین، مشارکت سازمان های مردم نهاد و نیروهای داوطلب در این برنامه ها، به عنوان عامل کلیدی در تقویت تاب آوری اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. این نهاد همزمان بر *حفظ میراث فرهنگی* و *خلاقیت آموزشی* تمرکز دارد.

دکتر محمدرضا مقدسی به عنوان مشاور عالی ماموریت ملی تاب آوری فرهنگی ایران با دانشگاه حکیم سبزواری منصوب شده است و نقش موثری در تحلیل مسائل اجتماعی و فرهنگی ایفا می کند.

دکتر محمدرضا مقدسی متولد کرمانشاه است و تحصیلات دبیرستانی  خود را در دبیرستان کزاری ( شئونات ملی ) را نیز در همین شهر به اتمام رسانده است.