مهدی سلمانی
هنرپیشه - دینپژوه و حقوقخوان - شاعر - عضو کانون حقوق شهروندی - عضو انجمن علمی حقوق دانشجویان و نخبگان
39 یادداشت منتشر شدهپاسخ حقوقی مهدی سلمانی به حرف های نادرست حسین دارابی در مورد سفارت خانه
پاسخی به حرف های غلط حسین دارابی
کارشناس شبکه خبر : به خاک ما تجاوز شده و مردم انتظارات زیادی دارند !
حسین دارابی { یکی از چهره های انقلابی که در بیوگرافی کانالش نوشته ( تحصیلاتم مهم نیست ، ارشد عمران ، روانشناسی ، تاریخ تشیع ولی تو زمینه های مختلف تحقیق میکنم تا به مطلب درست برسم ) } گفته که : این حرف فاقد مبنای حقوقیه که سفارت یک کشور خاک اون کشوره و الان اسرائیل به خاک ایران حمله کرده. اصلا چنین چیزی در حقوق بین الملل نداریم. بله زدن اماکن دیپلماتیک جنایت جنگیه و نقض آشکار قوانین بین المللیه که اسرائیل مرتکب شده.
نویسنده : مهدی سلمانی { دین پژوه و حقوق خوان }
اولا متاسفانه بیسوادی درد بزرگی است که از برانداز تا انقلابی و سوپرانقلابی دچارش هستند که متاسفانه تر هیچ درمانی ندارد برای اینکه تفکرات متحجرانه و متوهمانه و احمقانه است یعنی در حد ترم ۲ حقوق نمی دانند که حرفاشون برخلاف ماده ۴ ق م ا است که اصل صلاحیت سرزمینی است . سواد حقوقی و فقهی ندارید چرا در لین زمینه نظر غلط می دهید که هم خود و هم دیگری را گمراه میکنید ؟
دوما طبق بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد ، هرگونه استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی یک کشور ممنوع است و حمله به سفارت ایران در دمشق به عنوان بخشی از خاک ایران ( طبق کنوانسیون های دیپلماتیک ) ، نقض این اصل است و قطعنامه ۲۱۳۱ مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۶۵ هم تاکید می کند که حمله به اماکن دیپلماتیک ، نقض حاکمیت کشور میزبان و کشور مالک سفارت است . طبق مواد ۲۲ و ۲۹ کنوانسیون وین ۱۹۶۱ درباره روابط دیپلماتیک سفارت ها و اماکن دیپلماتیک تحت حاکمیت و مالکیت کشور فرستنده هستند و مصونیت مطلق دارند و هرگونه حمله به این اماکن ، معادل حمله به خاک کشور صاحب سفارت تلقی می شود . طبق ماده ۸۵ پروتکل اول الحاقی به کنوانسیون ژنو (۱۹۷۷) ، حمله عمدی به اماکن دیپلماتیک جنایت جنگی محسوب می شود چرا که این اماکن تحت حمایت حقوق بین الملل هستند . رای دیوان بین المللی دادگستری در پرونده نیکاراگوئه علیه آمریکا (۱۹۸۶) هم هرگونه حمله به تاسیسات دیپلماتیک یا نظامی یک کشور در خارج ، نقض حاکمیت سرزمینی آن کشور است .
سوما یادتان است که در دولت قبل ، وقتی اسرائیل به سفارتخانه ایران در سوریه حمله کرد ، امثال دارابی ها برای اینکه دولت را وارد جنگ نکنند می گفتند آن سفارت ها از خاک ایران نیست که رهبری بعدا گفتند که خاک ایران محسوب می شد اما الان چون رییس جمهور مورد علاقه دارابی ها ( جلیلی ) ، رییس جمهور نشده است و امثال دارابی ها هنوز باور نکردند که انتخابات تمام شده است و آقای پزشکیان رییس جمهور است به هر حال تا جایی که می توانند سعی دارند تا این دولت را بکوبند و تخریب کنند و پیگیر وعده صادق ۳ هستند و یک نفر نیست که بگوید که برادر من شما بی گازی و بی برقی ۳ را رفع و رجوع کن بعد حرف از وعده صادق ۳ بزن !
چهارما حمله جنایتکارانه و برخلاف مقررات حقوق بین الملل رژیم آپارتاید اسرائیل به سفارت ایران در سوریه که در جای خود شایسته محکومیت شدید است اما همان طور که آنها جنایت کردند ، امثال شما هم جنایت کردید . روسیه بزرگ ترین ضربه زننده در طول تاریخ به ایران بوده و رژیم جنایتکار اسرائیل هم دفاع کرد اما شما او را دوست خود میدانید و از یک دیکتاتوری به نام اسد دفاع میکنید چرا سکوت کردید ؟ مگر نمی گویید تسخیر سفارت آمریکا به دلیل جاسوسی بود ؟ پس چرا یک ایرانی که در آنجا جاسوسی کند نبود ؟ هر مذاکره ای بوده است مهندس مهدی بازرگان در جریان بوده است و آن امیرانتظام بیچاره را بدون دلیل زندانی کردند که ماجرا بی کس نباشد و بعدا از امیرانتظام هم بازپرسش حلالیت خواست . دوستان مدعی ولایت مدار انقلابی چه جوابی برای خطاهایی که رفت و ستم هایی که شد دارند ؟ ۳۸ سال ستم بر یک مظلوم #عباس_امیرانتظام به کدامین گناه ؟
این دو جلد کتاب بسیار خواندنی و درس آموز است :
۱_ « آن سوی اتهام » خاطرات عباس امیرانتظام تاریخ شهریور ۵۷
۲_ «محاکمه و دفاعیات عباس امیرانتظام در دادگاه انقلاب » اسفند ۵۹ تا خرداد ۶۰
اگر ما به جای در افتادن ۴۵ ساله با آمریکا یک تعامل دو سر سود مثل باقی کشورها با آمریکا رقم زده بودیم ، به احتمال زیاد الان قدرت اول منطقه در تمامی زمینه ها بودیم و کشوری مرفه که می توانست خود را الگوی آمیختگی سیاست و دیانت توسعه گرا معرفی نماید . وقتی در دام روسیه و حزب توده افتادیم و به تسخیر سفارت آمریکا در آبان ۵۸ مهر تایید زدیم پس از حذف منتقدین ، به دنبال تئوریزه کردن این اقدام افتادیم ! این همان توهمی بود که مارکسیستها برای انقلابیون در فضای چپ اول انقلاب که روشنفکران هم قریب به اتفاق چپ کرده بودند برای قوه عاقله ج ا ا درست کردند . امام در پاسخ به آقای محتشمی درباره صلاحیت بازرگان صراحتا می نویسد که اینها حق هیچگونه فعالیت سیاسی ندارند چه رسد به کاندیدا شدن ! چرا ؟ گفتمان یک طیف از جامعه که ظهورش در بازرگان بود حذف شد ، این آیا سرکوب عقیده نیست ؟ آیا این کار ، خلاف گفته های خود آقای خمینی نیست ؟ تناقضات زیادی وجود دارد . سیاست خارجی غلط بر همه امور ما سایه افکنده است و تسخیر سفارت آمریکا عامل اصلی جنگ عراق با ایران بود . مشکل ما با آمریکا از تسخیر سفارت آغاز شد و هر کسی هم که می گوید از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ ، متاسفانه تاریخ نمی داند چون اگر به سال ۱۳۳۲ برگردیم ، ۸ سال هم به قبل برویم می شود سال ۱۳۲۴ که روسیه در زمان استالین طمع کرده بعد از جنگ جهانی دوم ، شهر های تبریز و آذربایجان و قسمت هایی از کردستان به عنوان یک حکومت مستقل جعفر پیشه وری با فرقه دموکرات برده که از ایران جدا کند و به روسیه تزاری ملحق کند که از سال ۱۹۱۷ نامش به شوروی تغییر یافت پس چرا با روسیه جنایتکار دوست هستید اما با آمریکا نه ؟ خاطرات آیت الله مهدوی کنی ، ایشون فرمودند که جاسوسی در کار نبود ! همانطور که آیت الله مهدوی کنی مسئول کمیته ها بود گفت وقتی سفارت آمریکا رو گرفتند ، آیت الله بهشتی و آیت الله قدوسی زنگ زدن که مخالف تسخیر سفارت هستند ! دولت موقت هم مخالف بود به همین دلیل هم استعفا داد ! آیت الله هاشمی رفسنجانی و آیت الله خامنه ای در خاطرات شون در مکه بودند و مخالف تسخیر سفارت آمریکا بودند .
رژیم کودک کش اسرائیل چه تفاوتی با رژیم متجاوز و کودک کش روسیه دارد ؟ چرا یکی غصبش موجب 45 سال تلاش برای نابودی اش میشود اما دیگری غصبش موجب فاصله گرفتن ما از او نمی شود که رابطه ما با روسیه پس از تجاوزش ، تنگاتنگ شد!
مگر روسیه به اکراین حمله نکرد و مگر اکراین یک کشور مستقل عضو سازمان ملل نیست؟ چرا کودک کشی اسراییل محکوم میشود اما کودک کشی روسیه نه ؟ آیا وابستگی ما به شرق منجر به ناتوانی ما در محکوم کردم رفتارهای غیر انسانی روسیه نشده ؟ چرا وقتی چین ما را به مذاکره بر سر جزایر فرا می خواند ما مقابله به مثل نمی کنیم در خصوص تایوان ؟ آیا عزت ، حکمت و مصلحت اقتضا کرده که از آمریکا و غرب چنان بگریزیم که مجبور شویم همه تخم مرغها را در سبد شرق بگذاریم و وابسته به شرق شویم ؟! کجای این رفتار اسباب عزت است است و کجایش مطابق حکمت و مصلحت ؟ مبارزه با آمریکا و آمریکاستیزی ، نه شرعی است و نه عقلی است و نه فقهی است . در اصل آمریکاستیزی با اسلام علوی و فقه جعفری سازگار نیست بلکه با اسلام اموی و فقه زیدیه بسیار مرتبط و سازگار است .
همه کشورها معتقدند که اگر در اینجا جاسوسی می شود ، در سفارت را می بندند و اعلام میکنند که ۲۴ ساعت فرصت تخلیه دارید و قطع رابطه اما هیچ کشوری نمیاد دیپلمات ها را گروگان بگیرد ! این یعنی نرم و قوانین جهانی را قبول ندارم ! یعنی اعلام مبارزه با سازمان ملل ! اقدام دانشجویان خط امام مغایر با کنوانسیون وین ، منشور ملل متحد و حقوق بشردوستانه بین المللی بود حتی اگر جاسوسی اثبات می شد ، ایران حق نداشت به سفارت حمله کند ، بلکه می بایست از مکانیسم های قانونی مانند اخراج دیپلمات ها استفاده می کرد در نتیجه دیوان لاهه این اقدام را محکوم کرد و غرامت های سنگینی به ایران تحمیل شد که ۴۵ سال سر یک کار احمقانه ، مردم تاوان می دهند . ما از اول بایست رابطه متعادلی بین شرق و غرب برقرار می کردیم که تسخیر سفارت نقطه آغاز انحراف است که آیت الله خمینی آن را انقلاب دوم خواند که خلاف قانون و شرع و عقلانیت بود . یاد بگیرید پا تو کفش مسائلی که علمشو ندارید نکنید ! سخت نیست ، اراده می خواهد ...