وعده های توخالی ددمان،تبلیغات فریبنده کلینیک ها

25 فروردین 1404 - خواندن 2 دقیقه - 122 بازدید

«وعده های توخالی در درمان: چگونه فریب تبلیغات کلینیک ها را نخوریم؟ مسئولیت حقوقی و کیفری مراکز درمانی و مشاوران»


مقدمه

در دنیای امروز، تبلیغات نقش پررنگی در انتخاب های درمانی مردم ایفا می کند. از جراحی های زیبایی تا درمان های لاغری، بسیاری از کلینیک ها و ساختمان های پزشکان با وعده های اغراق آمیز یا حتی غیرواقعی، بیماران را به سمت خود جذب می کنند. اما اگر پس از مراجعه، نه تنها وعده ها عملی نشدند بلکه به شما خسارت جسمی یا روحی وارد شد، تکلیف چیست؟

آیا می توان از مشاور، کلینیک یا حتی پزشک شکایت کرد؟ پاسخ کوتاه، بله است. در ادامه به بررسی دقیق مسئولیت حقوقی و کیفری چنین مواردی می پردازیم و راهکارهای قانونی احقاق حق را معرفی می کنیم.


۱. تبلیغات فریبنده چیست؟

تبلیغات فریبنده یعنی ارائه اطلاعات نادرست، ناقص یا اغراق شده به گونه ای که مخاطب را به تصمیمی اشتباه سوق دهد. نمونه هایی رایج:


تضمین نتیجه بدون هیچ گونه عارضه


استفاده از اصطلاحاتی نظیر "درمان قطعی"، "بدون بازگشت"، "فقط در یک جلسه"


استفاده از تصاویر قبل و بعد غیرواقعی


نسبت دادن درمان به پزشک متخصص در حالی که کار توسط افراد فاقد صلاحیت انجام می شود.


۲. نقش مشاوران کلینیک ها: تبلیغ یا فریب؟

بسیاری از کلینیک ها، مشاورانی را به کار می گیرند که وظیفه آن ها متقاعد کردن بیمار به خرید خدمات است. اما وقتی این مشاوران وعده هایی می دهند که پایه علمی یا پزشکی ندارد، مسئولیت قانونی پیدا می کنند. طبق قانون، اگر اظهارات مشاور موجب فریب بیمار شود، می توان وی را به عنوان شریک جرم یا حداقل مسئول مدنی شناخت.


۳. مسئولیت کیفری کلینیک ها و مشاوران

طبق ماده ۷۲ قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی و نیز ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی، اگر تبلیغات یا وعده های نادرست منجر به زیان جسمی، روحی یا مالی شود، مسئولیت کیفری و حتی حبس و جزای نقدی در انتظار مرتکب خواهد بود.