چشم انداز توسعه اقتصادی کشور های عربی حوزه خلیج فارس

7 فروردین 1404 - خواندن 5 دقیقه - 237 بازدید
فرصت های سرمایه گذاری در خاورمیانه در حال گسترش است ، اگر در زمان قدیم فقط نفت بود ، اکنون در صنعت حمل و نقل ، ترانزیت ، هتل داری ، املاک و مستغلات ، صنایع و تجهیزات صنعتی ،توسعه استفاده از تکنولوژی خاورمیانه حرف برای گفتن دارد ، اقتصاد خاورمیانه در حال پوست انداختن است. در دهه های گذشته زمانی که صحبت از کشورهای خاورمیانه به میان میآمد، تصویر یک دولت سنتی، وابسته به نفت و مصرفگرا در ذهن افراد نقش میبست. حالا اما، این کشورها تلاش دارند تا برند خود را تغییر دهند. آمارها نشان میدهد که کشورهای منطقه در دستیابی به این هدف موفق بوده اند.
چشم انداز طرح توسعه اقتصادی 2040 عمان : تاثیر برنامه چشم انداز ۲۰۴۰ عمان بر فرصت های اقتصادی و سرمایه گذاری، نقشه راهی جامع برای توسعه پایدار و متنوع سازی اقتصاد این کشور است. این برنامه با تمرکز بر کاهش وابستگی به نفت، توسعه زیرساخت ها، جذب سرمایه گذاران خارجی و حمایت از بخش های نوظهور مانند فناوری، گردشگری و انرژی های تجدیدپذیر، فرصت های جدیدی برای سرمایه گذاری فراهم کرده است. عمان با اصلاحات اقتصادی و مشوق های سرمایه گذاری، محیطی مناسب برای کارآفرینان و سرمایه گذاران داخلی و بین المللی ایجاد کرده است.
چشم انداز طرح توسعه اقتصادی 2030 قطر : شم انداز ملی قطر 2030 که در سال 2008 رونمایی شد، به عنوان یک نقشه راه برای توسعه پایدار وعده داده بود که این کشور را به یک جامعه پیشرفته تبدیل کند و آینده ای شکوفا برای نسل های آینده را تضمین نماید.این برنامه بلندپروازانه نه تنها جهت گیری سیاست های قطر را شکل داده، بلکه تعهد این کشور به ایجاد توازن میان مدرنیته و سنت های غنی خود را نیز تقویت کرده است.پایداری، سنگ بنای استراتژی بلندمدت قطر است. این چشم انداز به وضوح به عدالت بین نسلی اشاره دارد—تضمین این که نیازهای حال، چشم انداز نسل های آینده را به خطر نیندازد. این اصل در سیاست های زیست محیطی، برنامه ریزی شهری و تلاش های این کشور برای تنوع بخشی به اقتصاد فراتر از هیدروکربن ها آشکار است.
چشم انداز طرح توسعه اقتصادی 2035 کویت: چشم انداز کویت 2035یا «کویت جدید» به دنبال تبدیل کویت به یک مرکز مالی و تجاری منطقه ای و بین المللی و جذب سرمایه گذاری جهانی است. انرژی و نفت بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی کویت و نزدیک به 90 درصد از درآمد دولت کویت را تشکیل می دهد. به منظور کاهش وابستگی به انرژی های فسیلی، دولت این کشور سخت در تلاش است تا به دنبال گزینه های جایگزین باشد. بر این اساس، برنامه چشم انداز 2035 به دنبال اصلاحات اقتصادی، تنوع بخشی، تبدیل شدن به یک مرکز مالی و تجاری و افزایش جذابیت برای سرمایه گذاران خارجی در بخش استراتژی از جمله فن آوری اطلاعات، ارتباطات، انرژی های تجدیدپذیر، برق و آب، گردشگری، بهداشت و درمان و آموزش است.
چشم انداز طرح توسعه اقتصادی 2030 عربستان سعودی: کشور عربستان سعودی چشم اندازی اقتصادی با عنوان طرح توسعه ۲۰۳۰ طراحی کرده است و منابع و سیاست های خود را برای دستیابی به آن بسیج کرده است. هدف آنها تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان سعودی به دور از نفت و ایجاد اشتغال در بخش های خصوصی برای جمعیت جوان و در حال رشد آن کشور است. عربستان سعودی بر پایه طرح توسعه اقتصادی با افق 2030، ایجاد جریان خالص سرمایه گذاری مستقیم خارجی به میزان 103 میلیارد دلار و سرمایه گذاری داخلی در حدود 450 میلیارد دلار را هدف گذاری کرده است. آنها برای پیگیری طرح مزبور، سازمان سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی را به سطح وزارت سرمایه گذاری کشور ارتقاء بخشیده اند. از این رو دولت سعودی صندوق سرمایه گذاری عمومی خود را نیز به یک سرمایه گذار بین المللی و صندوق ثروت مستقل تبدیل کرده است. همچنین آرامکو و سابیک به عنوان دو شرکت بزرگ، به ترتیب غول های نفتی و پتروشیمی سعودی نیز سرمایه گذاران اصلی در خارج این کشور هستند.
چشم انداز طرح توسعه اقتصادی 2071 امارات متحده عربی : بر اساس اطلاعت مندرج در وب سایت رسمی دولت امارات متحده عربی، طرح صدسالگی امارات ۲۰۷۱ یک برنامه بلندمدت با دیدگاه جامع است که پنج دهه پس از سال ۲۰۲۱ را پوشش می دهد. این طرح نقشه ای واضح برای کارهای بلندمدت دولت فراهم می آورد تا شهرت کشور و قدرت نرم آن را تقویت کند.هدف این طرح سرمایه گذاری در نسل های آینده است، به طوری که آنها با مهارت ها و دانش موردنیاز برای مقابله با تغییرات سریع آماده شوند و امارات را تا صدساله بعدی در سال ۲۰۷۱ به بهترین کشور جهان تبدیل کنند.ارکان طرح صدساله امارات ۲۰۷۱ ؛ طرح صدساله امارات ۲۰۷۱ بر چهار رکن اساسی بنا شده است که ابعاد مختلف نظیر حاکمیت، آموزش، اقتصاد، جامعه و ... را در برمی گیرد.