نخستین همایش ملی آیین فتوت و فرهنگ پهلوانی

The First National Conference on Religion and Culture Heroic Generosity

نخستین همایش ملی آیین فتوت و فرهنگ پهلوانی روز دوشنبه، 14 فروردین، 1396 توسط مجتمع آموزش عالي اسفراين و تحت حمایت سیویلیکا برگزار می شود.با توجه به اینکه این همایش به صورت رسمی برگزار می گردد، کلیه مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد و شما می توانید با اطمینان کامل، مقالات خود را در این همایش ارائه نموده و از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده نمایید.

اطلاعات کنفرانس

نخستین همایش ملی آیین فتوت و فرهنگ پهلوانی

سال برگزاری: 1396
شناسه ملی این کنفرانس: RCHG01

توضیحات کنفرانس

كتيبه‌ها و آثاري كه از دوران باستان كشف شده نشان مي‌دهد كه كشتي در ميان ايراني‌ها رواج داشته است. با ورود اسلام به سرزمين ايران ارتباطي ناگسستني بين مباني فرهنگي ايران و اسلام برقرار گشت و اين مساله مخصوصا در آيين فتوت نمود بسيار زيادي داشته است. تاريخ و فرهنگ سرزمين ايران با فتوت و آيين پهلواني پيوند خورده است. در كنار اينكه كشتي ورزشي آييني در سرزمين ايران و مخصوصا در ديار پهلوانان خراسان يعني اسفراين است، داراي آيين و فرهنگ خاصي است كه هنوز مطالعه اي دقيق در اين باره صورت نگرفته است. اين همايش به دنبال معرفي و تحقيق درباره آيين فتوت و فرهنگ پهلواني است.
اسم "چوخه" كه امروزه بر كشتي محلي خراسان گذاشته شده از لباسي كه كشتي گيران در هنگام مبارزه به تن مي‌كنند، گرفته شده و آن شنل كوتاهي است كه كشتي گيران آن را با شال سفيد رنگي محكم مي‌كنند.كشتي باچوخه در خراسان شمالي از تاريخچه كهني برخوردار است و اين ورزش محلي و بومي در بسياري از مراسم محلي به خصوص جشن عروسي نيز رايج بوده است. كشتي باچوخه در استان خراسان شمالي در فصول مختلف انجام مي‌شود اما همه جهانيان كشتي چوخه را با اسفراين و پهلوانان نامي اين شهر مي شناسند. اين رقابت ورزشي از ساليان گذشته در روز ۱۴فروردين در گود كشتي "چشمه زينل خان" اسفراين برگزار مي‌شود. كشتي چوخه داراي قوانين و مقررات خاصي است و آنچه بيشتر به آن شناخته مي شود منش پهلواني و روحيه انساندوستي آن است و اين مساله با تحقيق هر چه بيشتر منطقه و مطالعه ميداني شناخته خواهد شد. در واقع اين ورزش قابليت و ساختار فرهنگ منطقه اي را دارد كه تحقيق و بررسي در باره آن به شدت احساس مي شود. از آنجا كه درباره تاريخچه و فلسفه وجودي آن پژوهش مستقلي صورت نگرفته است لذا شناخت اين ورزش آييني اهميت بالايي در بازشناسي تاريخ و فرهنگ ايران زمين ايفا مي كند. بنا براين ضرورت دارد با همايشي ملي به صورت علمي به فتوت و آيين پهلواني و همچنين شناخت زاوياي بيشتر اين آيين ديرينه پرد.

 

محورهاي همايش:


        آيين فتوت و فرهنگ پهلواني
        تاريخ پهلواني و ورزشهاي باستاني در ايران
        تاثيرات فتوت و آيين پهلواني در هنر و آثار هنري
        نقش فتوت و آيين پهلواني در سنتهاي شفاهي ايراني
        فتوت و آيين پهلواني ايراني در نگاه نويسندگان غير ايراني
        ارتباط بين فتوت و كنش هاي اجتماعي
        تاثيرات اقوام و فرهنگهاي سرزميني در ورزشهاي بومي
        جايگاه فتوت و پهلواني در تاريخ اسلام و زندگي ائمه عليه السلام
        مباني و ساختارهاي كشتي باچوخه
        كشتي باچوخه و كاركردهاي آييني آن
        ورزشهاي بومي و كاركردهاي اجتماعي آنها
        نقش خراسان و اسفراين در كشتي باچوخه
        كشتي باچوخه، تاريخ و تحول آن
        گردشگري ورزشي و نقش آن در اقتصاد مقاومتي
        گردشگري ورزشي، مباني و مفاهيم
        ورزشهاي بومي و منطقه و گردشگري ورزشي

درج در تقویم: 3 اسفند 1395 - تعداد مشاهده 7816 بار