تمایز سلول های بنیادی مشتق از چربی انسانی به سلول های شبه عضله قلبی در داربست فیبرینی به وسیله یک مهار کننده هیستون داستیلاز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنگره کشوری کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
  • کد COI اختصاصی: SRCCG05_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد رنجبرکریمی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی، رفسنجان، ایران؛

زهرا باقری حسین آبادی

گروه بیوشیمی بالینی ، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، تهران، ایران

پروین صالحی نژاد

گروه بیوشیمی بالینی ، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، تهران، ایران

سیدعلیرضا مصباح نمین

مرکز تحقیقات فیزیولوژی، انستیتو نوروفارماکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: سلول های بنیادی حاصل از چربی انسان hADSCs قادر به تمایز سلول های بسیاری از جمله سلول های قلب هستند. انواع مختلف داربست ها برای تمایز سلولی مورد استفاده قرار می گیرند اما بهترین آنها هنوز مشخص نشده است. هدف از این مقاله بررسی تاثیر ترکیب داربست فیبرینی و تریکوستاتین آ TSA بر تمایز سلولی می باشد .مواد و روش ها: به منظور انجام این مطالعه، پس از تایید ویژگی های hADSCs و داربست فیبرینی ،hADSCs در داربست فیبرینی همراه با 10 میکرومول TSA برای 72 ساعت کشت داده و به مدت 4 هفته در شرایط استاندارد نگه داشته شد. از PCR‐QRT و immunostaining برای ارزیابی الگوهای بیان خاص ژن ها و پروتئین های قلبی استفاده شد .یافته ها: یافته های این مطالعه نشان داد داربست فیبرین در کنار TSA بیان ژن ها و پروتئین های قلبی را افزایش می دهد .نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که در یک بازه ی زمانی کوتاه ،TSA با یا بدون وجود داربست فیبرینی می تواند موجب تولید سلول های شبه عضله قلبی شود.

کلیدواژه ها

داربست فیبرینی، تمایز ،TSA ، hADSCs ، سلول های شبه عضله قلبی 

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.