نقش ciR-7 در بیماری های خودایمنی و تخریب کننده ی نورون

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
  • کد COI اختصاصی: HUMS01_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 651
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه آذری

بخش ژنتیک پزشکی , دانشکده پزشکی, دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

فاطمه صدری

بخش ژنتیک پزشکی , دانشکده پزشکی, دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

الهام کریمی دهکردی

بخش ژنتیک پزشکی , دانشکده پزشکی, دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

محمد شکاری

بخش ژنتیک پزشکی , دانشکده پزشکی, دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

چکیده

مقدمه و هدف: RNAهای حلقوی که در ابتدا به عنوان خطای ویرایش اگزون ها در ویروس ها در نظر گرفته شدند, نسل جدیدی از RNAهای غیر کدکننده هستند که به دلیل ساختار متمایز و بسیار پایدار خود به تازگی مورد توجه بسیار قرار گرفته اند. زمانی که دو انتهای 3’ و 5’ در RNAهای خطی در ویرایشی تحت عنوان back splicing به صورت غیر مستقیم به هم متصل می شوند , ساختار حلقوی RNAهای حلقوی ایجاد می شوند که به دلیل عدم در دسترس بودن انتهاهای آزاد و محافظت در برابر حمله ی اگزونوکلئازی ساختاری بسیار پایدار را داراست. مطالعات بسیار زیادی حاکی از نقش RNA های حلقوی در گستره ی زیادی از فعالیت های زیستی نظیر مهار miRNAها , تعامل با پروتئین ها , ترجمه به پروتئین و .. می باشد. این نقش ها پیشنهاد کننده ی اهمیت این RNA ها در تنظیم بیان ژن در زمان رونویس ی و پس از آن می باشد و در نتیجه بیان نا به جای آن می تواند در ارتباط با طیف وسیعی از بیماری ها اعم از سرطانی و غیر سرطانی باشد. یکی از انواع این RNAهای ویژه ciR-7 ، نام دارد که بیان افزایش یافته ی آن در مغز و در ارتباط با بسیاری از بیماری ها به خصوص بیماری های تخریب کننده ی نورون دیده شده است. از آنجایی که یافتن روش های غیر تهاجمی در تشخیص , پیش آگهی و درمان بیماری ها به یک چالش بزرگ تبدیل شده و خصو صیات RNA های حلقوی پیشنهاد کننده ی آن ها به عنوان بیومارکر های احتمالی در آینده می باشد, هدف از این مطالعه بررسی ciR-7 در بیماری های اتوایمنی و تخریب کننده ی نورون به منظو ر درک بهتر مکانیسم های ایجاد این بیماری ها و نفش این درک بهتر مکانیسم های ایجاد این بیماری ها و نفش این حلقوی در ایجاد آن ها می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه به بررسی RNA حلقوی ciR-7 در بیماری های خودایمنی و تخریب کننده ی نورون تا سال 2019 پرداخته است، مقالات مرتبط با موضوع از پایگاه داده های معتبر خارجی مانند PubMed ، ISI و Scopus استخراج و مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: بیان افزایش یافته ی ciR-7 در بافت مغز با کاهش اندازه ی مغزمیانی همراه بوده و در بیماری هایی نظیر آلزایمر , پارکینسون , آرتریت روماتوئید, استئوآرتریت و غیره دیده شده است. نتیجه گیری: بیان غیرطبیعی ciR-7 می تواند با برهم زدن بعضی از مکانیسم های طبیعی باعث ایجاد طیفی از بیماری های خودایمنی و تخریب کننده ی نورون گردد . مطالعات انجام شده نشان می دهد که ciR-7 می توانند ابزاری جهت تشخیص و پیش آگهی بسیاری از بیماری ها و جایگزین درمان باشند.

کلیدواژه ها

؛ circRNA، ciR-7، بیماری خودایمنی , تخریب نورونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.