اعمال حق حبس در تعهدات و اسناد بین الملل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم سیاسی، حقوق و فقه، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PSLJ-4-1_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد حسینی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

ملیکا شاهوردی

کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل دانشگاه ازاد اسلامی واحد ورامین پیشوا

چکیده

حق حبس از بنیان های حقوقی و از شیوه های ضمانت انجام تعهدات قراردادی محسوب می گردد. در واقع حق از ناشی از تقابل عوضین و معاوضی بودن قراردادهای معوض دانسته اند که موجب می گردد تا مادامی که یک طرف اقدام به اجرای تعهد قرادادی ننموده طرف مقابل از اجرای قراداد خودداری نماید. با مقایسه موضوع این مقاله در اسنا حقوق بین لملل از جمله اصول حقوق قرارداد اروپایی و اصول قراردادهای تجاری بین المللی موسسه یونیدرویت و نیز کنوانسیون بیع بین المللی کالا مصوب 1980 در می یابیم ضمن اینکه این حق در حقوق داخلی و در اسناد بین امللی به رسمیت شناخته شده است ولیکن قلمرو حق حبس در هریک متفاوت است. در حقوق ایران، حق حبس در مورد تعهدات اصلی اجرا می گردد اما در کنوانوسیون به هزینه ها و تعهدات فرعی نیز اشاره شده و این حق را برای آن ها ها به رسمیت شناخته است که این موارد، در حقوق ما قابل اعمال نیستند. حال آنکه مواد قانونی مربوط به حق حبس در قوانین ایران بدون تغییر مانده و پاسخگویی نیازهای جامعه مخصوصا در سطح جهانی نمی باشد. و این امر مانعی بر سر راه توسعه کشور تلقی می گردد. در نهایت، بررسی اسناد تجاری بین المللی در خصوص حق حبس ومصادیق ایجد علل آن، منظری نو پیش روی ما می گذارد که قانون گذار داخلی نیز می تواند در بیع داخلی با وضع قوانین مناسب از این راه حل ها بهره مند گردد.

کلیدواژه ها

حق حبس، تعهدات قراردادی، معاوضه، اسناد حقوق بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.