کنش پیوسته برخی از مهم ترین پهن برگ کش های قابل کاربرد در مزارع چغندرقند Beta vulgaris L ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه حفاظت گیاهان، دوره: 31، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JPP-31-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر چیت بند

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

رضا قربانی

استاد علوم علف های هرز، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسن راشدمحصل

استاد علوم علف های هرز، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محبوبه نبی زاد

کارشناسی ارشد علوم علف های هرز، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

ارزیابی اثرات اختلاط مواد شیمیایی می تواند براساس مفاهیم مختلف سمیت شناسی، داروشناسی و کنترل علف های هرز انجام گیرد. به منظور پیش بینی اثرات افزایشی، هم افزایی و یا همکاهی اختلاط دو به دو مخلوط علف کشی دسمدیفام+ فنمدیفام+ اتوفومیست، کلریدازون و کلوپیرالید روی علف های هرز تاجریزی سیاه و تاج خروس ریشه قرمز، دو آزمایش بصورت دز- پاسخ در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در قالب طرح کاملا تصادفی با 105 تیمار در سال 1392 به اجرا درآمدند. تیمارهای آزمایش شامل هفت دز خالص و مخلوط از علف کش های فوق با پنج نسبت اختلاط 0:100، 25:75، 25: 75، و 0:100 بودند و برای هر یک از اختلاط ها سه تیمار شاهد در نظر گرفته شد. نتایج آزمایش نشان داد که اختلاط علفکش دسمدیفام + فنمدیفام + اتوفومیست با علف کش کلوپیرالید روی علف هرز تاجریزی سیاه از حالت هم افزایی و در مورد علف هرز تاج خروس ریشه قرمز بیشتر از حالت هم افزایی تبعیت کرد. اختلاط علفکش کلریدازون با علفکش کلوپیرالید بر روی هر دو علف هرز بیشتر از حالت هم- کاهی تبعیت کرد، بطوریکه شدت اثرات هم کاهی در تاج خروس ریشه قرمز بیشتر از تاجریزی سیاه بود. همچنین، اثرات اختلاط علف کش دسمدیفام + فنمدیفام + اتوفومیست با کلریدازون روی علف هرز تاجریزی سیاه بیشتر از حالت افزایشی و در مورد تاج خروس ریشه قرمز بیشتر از حالت هم کاهی تبعیت کرد. کاهش کارایی اختلاط های علفکشی می تواند به دلیل محدودیت در جذب و انتقال علف کش ها باشد

کلیدواژه ها

اختلاط علف کش ها، اثر افزایشی، مدل دز افزایشی، هم افزایی، هم کاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.