چالش ها و راهکارهای پیاده سازی سیستم های هوشمند در نظام سلامت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشکده پرستاری ارتش، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JANF-19-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حاجی پور طالبی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران.

ناهید رجایی

مربی، گروه مادران و نوزادان، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران

مبینا گل محمدی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران)

چکیده

مقدمه: تغییرات نظام سلامت در سالیان اخیر باعث توسعه چشمگیری در تکنولوژی سلامت و نیز ارتقای کیفیت خدمات سلامت شده است و استفاده از سیستم های هوشمند در نظام سلامت بخصوص سیستم های هوش مصنوعی اهمیت بیشتری یافته و رو به افزایش است. لذا نیروهای نظام سلامت باید راهکارهایی را جهت افزایش توانایی خود در استفاده از سیستم های هوشمند در نظام سلامت و رفع چالش های آن برگزینند. هدف مطالعه حاضر بررسی چالش ها و راهکارهای پیاده سازی سیستم های هوشمند در نظام سلامت می باشد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر بصورت مروری-سیستماتیک با جستجوی وسیع پایگا ههای اینترنتی، نشریات معتبر، ، PubMed،SID Scopus و کتب مرتبط دراین زمینه مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت و برای جستجو از زبان ورودی انگلیسی وکلمات کلیدی Health Information ،Electronic Health Record ،Health System و ترکیب آنها استفاده شد و محدوده زمانی 1998 تا 2015 برای انتخاب مقالات در نظر گرفته شد. مقالات یافت شده که در حدود 120 مقاله بودند، از این میان حدود 97 مقاله وارد مطالعه شدندو سپس این مقالات از نظر عنوان، چکیده و متن کامل مورد ارزیابی قرار گرفتند و پس از حذف موارد تکراری و نامرتبط، از 22 مقاله مرتبط با پژوهش انتخاب گردید.یافته ها: استفاده ازمنطق و دانش متخصصان در زمان طراحی سیستم های هوشمند سلامت و آشنایی کافی متخصصین فناوری اطلاعات فعال، درحوزه سلامت باموضوعات و چال شهای نظام سلامت، کمک شایانی به این موضوع خواهد کرد. نقایص موجود در زیر ساخت ارتباطی کشور اعم از عدم پوشش و عدم دسترسی اینترنتی با سرعت مناسب، در برخی نقاط کشور از دیگر چال شها می باشد که وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات به عنوان متولی توسعه زیرساخت های ارتباطی، مکلف گردد که زیرساخت ارتباطیمناسب را در اختیار نظام سلامت قراردهد. از دیگرچالش ها می توان به محدودیت تکنولوژی و هزینه ی سیستم اشاره کرد.بحث و نتیجه گیری: هوشمندسازی نظام سلامت دارای پتانسیل های زیادی می باشد؛ اما پیاده سازی موفق سیستم های هوشمند درنظام سلامت، علاوه بر توجه به اصول مورد نیاز برای هر سیستم هوشمند دیگر ازجمله توجه به عوامل سازمانی، مدیریتی، اقتصادی، آموزش فنی، مستلزم موارد مطروحه در این مقاله نیز می باشد که لازم است توسط فعالان حوزه سلامت در پیاده سازی این سیستم ها بکارگرفته شود.

کلیدواژه ها

نظام سلامت، پرونده الکترونیک سلامت، اطلاعات سلامت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.