بهار عربی و جایگاه حکومت اقلیم کردستان عراق در خاورمیانه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پژوهش نامه ایرانی سیاست بین الملل، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRLIP-7-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدرت احمدیان

استادیار روابط بین الملل دانشگاه رازی

مسعود اخوان کاظمی

دانشیار علوم سیاسی دانشگاه رازی

سمیرا اکبری

کارشناس ارشد روابط بین الملل دانشگاه رازی

چکیده

اعتراضات مردمی در کشورهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا که به بهار عربی موسوم گشت، باعث شد موجی از بی ثباتی ها براین منطقه سایه افکند. لذا در پرتو تحولات اخیر خاورمیانه، مسیله کردی نیز به عنوان یکی از متغیرهای اثر گذار بر مناسباتمنطقه ای مطرح شد. مقاله حاضر به دنبال بررسی این سوال است که تحولات مربوط به بهار عربی چه اثراتی بر روی جایگاهاقلیم کردستان عراق داشته است فرضیه مطرح شده این است که تحولا ت منطقه خاورمیانه (بهار عربی) پس از سوال 2011 ،زمینه ساز تقویت جایگاه حکومت اقلیم کردستان عراق و افزایش آگاهی و مطالبات آنها به شکل استقلال خواهی شده است.درواقع تحولات منطقه خاورمیانه و بهار عربی فرصت مناسبی برای اقلیت های مختلف از جمله کردها به وجود آورده و اینگروه قومی درحال توسعه را به یک جامعه سیاسی و البته تاثیرگذار در منطقه تبدیل کرده است. یکی از مصادیق بارز این ارتقاجایگاه اعلام تاریخ برگزاری همه پرسی برای اعلام استقلال کردستان عراق در 25 سپتامبر 2017 بود. کردها همواره در طولتاریخ به افراد فراموش شده معروف بوده اند؛ اما در حال حاضر یک نگرش جدید در عرصه بین الملل نسبت به آنها شکل گرفتهاست. روش به کار رفته در این مقاله، تبیینی و چارچوب نظری ارایه شده نیز نظریه اثرگذاری سطح کلان (تحولات مربوط بهبهار عربی در نظام منطقه ای) بر تعیین دگرگونی سیاسی بازیگر خرد با تاکید بر آرای دیوید سینگر است.

کلیدواژه ها

بهار عربی، اقلیم کردستان عراق، سطح تحلیل، داعش، دولت ملت سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.