مسیولیت دولت میانمار و جامعه بین المللی در خصوص نسل کشی اقلیت مسلمان روهینگیا از منظر حقوق بین الملل
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پژوهشنامه رسانه بین الملل، دوره: 2، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IMRL-2-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 333
نویسندگان
استادیار حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران. ایران
دانشجوی دکترای حقوق بین الملل، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
دانش آموخته علوم اجتماعی، پژوهشگر ارشد شبه قاره و شرق آسیا، تهران، ایران
چکیده
روهینگیاها ساکنان بومی سرزمین تاریخی آراکان (راخین) در میانمار هستند که با جنایت هایسازمان یافته از سوی ارتش و دولت این کشور مواجه شده اند. بر اساس قواعد حقوق بین المللو موازین کیفری بین المللی و تطبیق آنها با واقعیت موجود در خصوص اقلیت مسلمان روهینگیا،نقض سیستماتیک حقوق بشر، جنایت علیه بشریت و نسل کشی در میانمار امری محرز است. درگزارش های سازمان ملل و دیده بان حقوق بشر نیز به این موضوع اشاره شده است. مصادیقمتعدد نسل کشی روهینگیاها زمینه ساز مسیولیت بین المللی دولت میانمار است. همچنین مسیولیتجامعه بین المللی به رعایت و تضمین رعایت دول دیگر در خصوص تعهدات عام الشمول، قواعد آمره بین المللی و هنجارهای مربوط به حقوق بنیادین انسانی و حقوق بشری، قابل طرحمی باشد. از منظر دکترین مسیولیت حمایت، حاکمیت یک دولت توام با مسیولیت آن نیز هستو اگر دولتی از عهده مسیولیت حمایت از شهروندان خود بر نیاید، مسیولیت جامعه بین المللیدر پشتیبانی از حقوق افراد مزبور مطرح می شود. همچنین مسیولیت سازمان ملل متحد به ویژهشورای امنیت و سایر سازمان های بین المللی از جمله سازمان همکاری های اسلامی نیز شایانتوجه است. بویژه اینکه انگیزه های سیاسی باعث بی توجهی یا سکوت قدرت ها و مجامعبین المللی به تحولات میانمار شده است که در مقاله حاضر بررسی و با رویکرد رسانه ای،راهکارهایی ارایه شده است.کلیدواژه ها
میانمار، نسل کشی، روهینگیا، حقوق بشر، مسیولیت بین المللیمقالات مرتبط جدید
- روابط ایران و چین در دولت یازدهم
- توسعه به مثابه زندگی خوب(پیش درآمدی بر طرح الگوی توسعه مطلوب در ایران)
- مزیت سنجی قدرت های منطقه ای حوزه پا سیفیک و اهمیت آنها برای ایالا ت متحده آمریکا
- آسیب شناسی سیاست جوانان،بررسی آسیب شناختی نیازهای جوانان ایرانی در دوره معاصر
- بررسی آسیب شناسی سیاست گذاری آموزشی و تربیتی ایران: مطالعه موردی دولت تدبیر و امید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.