آینده نگاری راهبردی؛ رهیافتی نوین در جهت توسعه گردشگری ایران با استفاده از فراتحلیل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی آینده پژوهی،مدیریت و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: FRMSD01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان پلوئی

دانشجوی دکتری آیندهپژوهی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

فرهاد درویشی سه تلانی

دانشیار گروه آیندهپژوهی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

صفر فضلی

دانشیار گروه آیندهپژوهی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

روح اله بیات

دانشیار گروه آیندهپژوهی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

اسماعیل قادری

دانشیار گروه مدیریت جهانگردی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

چکیده

گردشگری، صنعتی است که به لحاظ تنوع، با تمامی حوزه های توسعه کشور در ارتباط بوده و رونق و توسعه آن، رونق سایر بخش های موثر در توسعه کشور را به دنبال خواهد داشت، بنابراین به کارگیری امکانات کشور در راستای تقویت و فعالسازی آن، مسیر نوینی را جهت توسعه کشور و تحقق اهداف چشمانداز 1404 ارایه میدهد. ایران با دارا بودن منابع بالقوه توسعه گردشگری و به سبب فرهنگ، تمدن، ویژگیهای آب و هوایی، امکانات و تجهیزات پزشکی و ... نتوانسته بهره لازم را از این حوزه برده و وابستگی خود را به منابع نفتی کاهش دهد. مهمترین دلیل عدم ایفای نقش این حوزه در توسعه کشور، نبود برنامه ای کلان، جامع، منسجم، راهبردی و بلندمدت است که در برگیرنده کلیه مسائل صنعت گردشگری کشور میباشد. آیندهنگاری راهبردی به عنوان رهیافتی نوین، از طریق ایجاد ارتباط، هماهنگی و هماندیشی میان سازمانها و نهادهای جامعه، به سیاستگذاران و برنامه ریزان در ترسیم سناریوهای مختلف برای آینده و برنامه ریزی در جهت مقابله با مسایل، ایجاد چشم انداز مشترک، تعیین اولویتها و ... کمک میکند. لذا هدف پژوهش حاضر معرفی آینده نگاری راهبردی از طریق ارایه مدل مفهومی و چگونگی استفاده از این رهیافت در جهت توسعه حوزه گردشگری کشور با رویکرد فراتحلیلی است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، یک پژوهش توصیفی- تحلیلی است. یافته های این پژوهش میتواند راهنمای مناسبی را برای سیاستگذاران و متولیان حوزه گردشگری در راستای استفاده از آینده نگاری راهبردی در این حوزه و اتخاذ سیاستها و استراتژی های مناسب برای مواجه با تهدیدها و چالشهای آینده این صنعت، فراهم آورد.

کلیدواژه ها

آینده نگاری راهبردی، گردشگری، فراتحلیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.